_HarDy_ Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Witajcie Mam następujący problem. Korzystam z neostrady, sieć jest rozsyłana po domku bez przewodowo za pomocą AirLive WT-2000ARM. (3 lapki, stacjonarka, tv, ps3) Do tej pory wszystkie urządzenia podłączone były bezprzewodowo i wszystko należycie śmigało. Kupilem ostatnio NASa ZYXEL NSA 310; podłączyłem go kabelkiem do switcha TP-LINK TL-SG1008D. Do switcha podłączyłem też stacjonarnego kompa i Panasonica DMP-BDT330. I teraz robi się problem: łącząc switcha kabelkiem z routerem AirLive WT-2000ARM automatycznie siada mi cały WLAN; internet mam w stacjonarce i zyxelu (leci po kabli do switcha i dalej do urządzeń), urządzenia, które dotychczas były podłączone bezprzewodowo nie mogą uzyskać połączenia z internetem. W czym tkwi problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 NAS ma adresaję w DHCP czy coś wpisane na stałe? Jeżeli na stałe to zmień adres IP Zyxel-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HarDy_ Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 W ustawieniach sieciowych NASa mam wybrane: Get IP automacialy from DHCP server (recomendet) oraz Use DNS serwer from DHCP server Problem w tym, że jak odłącze NASa od przełącznika i łącze przewodowo switcha do routera to automatycznie siada cała łączność wifi. Wygląda więc na to, że to nie wina Zyxela. (na chwilę obecną odpiąłem go od switcha, w switcha wchodzi tylko kabel z łączący go z routerem i komputerem stacjonarnym) Z routera net leci albo po wifi albo po kablu; do momentu połączenia przewodowego wszystko śmiga - wkładam kabel i net umiera... Spróbuje jeszcze zresetować router, ale na tym kończą się moje pomysły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...