Dimek Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Ja olalem Dual i jade Single tak jak w podpisie, bo serio niewiele AMDkowi daje Dual... W przypadku Intela to inna sprawa. Plyta dzialajaca na FSB=225 (nawet Single) to niezly egzemplarz - ja bym takiego czegos nie oddawal do serwisu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Ja olalem Dual i jade Single tak jak w podpisie, bo serio niewiele AMDkowi daje Dual... W przypadku Intela to inna sprawa. Plyta dzialajaca na FSB=225 (nawet Single) to niezly egzemplarz - ja bym takiego czegos nie oddawal do serwisu... No właśnie... sam już nie wiem... A o myślisz o pamiątkach? FSB225 w singlu ale na 2-2-2-5 to chyba też rewelacja? chyba zrobię tak: yta ma chyba ze 3 lata gwarancji (a na pweno nie mniej niż rok!) i na razie sobie sprzecik zostawię i poczekam na rozwój sytuacji :) Zawsze będę mógł ją jeszcze oddać (w czasie trwania gwaracji!!!). Może wyjdzie jakiś bios, który to zmieni, może nowe rev. ;P Wtedy pomyślimy o wymianie :twisted: Powód do reklamacji jest tylko na razie nie ma na co sensownego wymieniać. A jak wymieniać to na lepsze, no nie?!? Nooo. Trochę mi się humorek poprawił :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 mikos mam ostatniego 1700+ 0332 JIUHB + epoxa 8rda3+ >> i mam tak samo jak Ty !!! tylko mi odrazu po przekroczeniu 200 FSB mam reset i ustawiena 11 x 100 :( > wyślij mi na email bios co tym masz to potestuje. dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 po przekroczeniu 200 FSB mam reset i ustawiena 11 x 100 Taaa... Też tak miałem jak wgrałem nowy bios (8RD33619.BIN lub 6a61xxxx.BIN) :( Problemu nie ma z 8RD33526.BIN Takie cuda mogą też dziać się jeśli masz XP1700 B0 rev2 czyli działającego na standardowym napięciu 1.5V i puścisz go na więcej niż 1.8V (czasami ta granica może być i niższa...). Baj-de-łej jaki maż przy FSB200 mnożnik? Jeśli 12.5 to raczej zmień i zacznij od 10... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No i wróciła płytka z reklamacji... wróciła znaczy nic nie zdziełali... Proponowali wymianę na Asusa ale ni byłem zainteresowany. Płytkę wymienię na takiego samego Epoxa jak wyjdzie nowe rev. (ma 3 lata gwarancji ;P ) Postanowiłem jednak zabrać się za radiatorki na mostkach i na północy dałem Zalmana a epoxowy na południowy :) Uff, teraz jest chłodno! Nawet przy 2.0V jest OK przy samym wiatraku z proca (Zalman 3100+) który przy okazji zamiato trochę po płn. Jak założę 120mm zamiast 92 to wogóle będzie miodzio. Gorsza sprawa, że okazało się (czego się spodziewałem), że na płn jest mostek C1 ale na płd jest A3... Z różnych postów wynika, że na takich konfiguracjach ciężko jest pociągnąć ponad FSB180-185 (zwłaszcza w dualu!)... Cóż przyjdzie nowa partia płytek to się pomyśli nad podmianką. Na ten czas musi styknąć to co jest :] 10.5x225 single channel (Vcore 1.75V, Vdd 2.0V, Vmem 2.9V 2-2-2-5) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Na NF7-S są japońskie kondensatory Rubycon. Dobre do kręcenia. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 8RDA3+ jednak dobrze sie nie kręci przy dyżym FSB>200 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 22 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2003 1.Ja czytałem na jednym z zagranicznych serwisów , że Epox ma słabe kondensatory na swoich płytach (8rda,8rda3+), natomiast Abit ma wytrzymałe kondensatory 2.Jeżeli na NB masz mostek C1 a SB A3 to powinno być ok. Najważniejszy jest ten mostek C1 bo on odpowiada za współprace procesora z pamięcią a SB to tylko dodatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 zapodałem nowy bios... i mam stabilne 225 Mhz w dualu, ale tylko 9,5 x 225 (2600+) jak dam większy mnożnik to restart biosu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Sorki Berkut, przypomnij mi jaki masz teraz konfig... P.S. o którym biosie mówisz? Epox 8RDA3+ Barton 2500+ 2x 256mb PC400 Twinmos Geforce FX 5800 nie ultra 480W antec true power Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 update: 11x 225 niestabilnie (pracuje nadtym) :D 8 x 233 PRime stabil :twisted: SAMSUNG ROXXXXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Czyzby nowy bios byl tak mocarny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bles Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 Ja na swoim epoxie 8rda3+ jade caly czas 210x10 , twinmos 2x256 6-3-3-2.5 synchro i dual. aha rev. to 1.1. Wiec nie wiem dlaczego ci sie tak sypie ja bym wymienil na inny egzemplarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 21 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2003 u mnie dokłądnie jak w podpisie i co ciekawe płyta max co dało się z niej albo raczej z proca wykrzesać to 220x11,5 na 1,85 pamieci Twinmos pc3200 osadzona w dimm1 i nic wiecej sie Nie da!! przy takich ustawieniach system jest niestabilny :( nie ma mowy o przejsciu 3dmarka czy chodzeniu cpuburna czy pime wyzej niż 1 minuta sprawdzałem rózne taimingi rózne pamieci bo miałem ich kilka proc ten sam . pózniej mysle zapodam mnoznik x5 i jade w góre to no kurde dojechałem w synchro do 220 przy 1,85 i KAPA wyzej nie wstaje obojętnie czy synchro czy asynchro czy dam 1,85 czy 2V na proca czyżby to koniec mozliwosci Fsb mojego proca kurde byłbym deczko zawiedziony :( ,rev płyty 1,1 dzisiaj spróbuje zapodać pamieci do innych dimm wcisne do diim 2 bo gdzieś doczytałem ze stabilniej chodzi. wszystko wygląda ze wiecej nie pójdzie a miało być tak pięknie . ehhhhh ale sie rozpisałemi ciekawostka najwazniejsza zasiłka to codszit 300W ale od biig towera i trzyma napiecia wysmienicie co mnie diabelnie dziwi zresztą maxymalne pobory prądów pedłóg naklejki ma całkiem całkiem niby naklejka codygen na zasiłce a wcale nie działa jak kodygen(czyli działa sprawnie) ot taka informacja bo sam sięzdziwiłemLool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...