Siergiej220 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Witam Wszystkich Forumowiczów. Mój nietypowy problem polega na tym że w momencie upload'u na (dowolny serwis z hostingiem plików lub zdjęć) połączenie z internetem zostaje zerwane. Problem pojawiał się przed formatem lecz wyjątkiem było to że korzystając z przeglądarki Google Chrome nie mogłem nic wrzucić, a korzystając z Opery mogłem. Teraz jestem świeżo po formacie i udało mi się 'upnąć' jeden plik i to by było na tyle. Mam jeszcze do dodania to iż gdy połączenie z internetem zostaje zerwane jedyną opcją żeby je przywrócić jest naprawa tj. (prawy przycisk myszy na ikonkę połączenia, rozwiąż problemy) po procesie naprawy dostaję informację że rozwiązywanie problemów zostało ukończone oraz informację 'Brama domyślna jest niedostępna'. Wróciłem do punktu wyjścia. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. http://imageshack.us/photo/my-images/21/b5hx.jpg/ Edytowane 7 Października 2013 przez Siergiej220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 przedstaw topologie sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej220 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Ja - Brama - Internet Edytowane 12 Października 2013 przez Siergiej220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 moze inaczej: - kim jest Twoj dostawca internetu, parametry łącza? - jakie masz urzadzenie w domu od dostawcy, modem, router, model? - jak sie laczysz miedzy urzadzeniem dostawcy a Twoim komputerem, jakies routery, switche, kablem bezposrednio, czy po wifi ...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej220 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 moze inaczej: - kim jest Twoj dostawca internetu, parametry łącza? - jakie masz urzadzenie w domu od dostawcy, modem, router, model? - jak sie laczysz miedzy urzadzeniem dostawcy a Twoim komputerem, jakies routery, switche, kablem bezposrednio, czy po wifi ...? Vectra, 8 MB/s Router TCW750-4 Thomson Kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) jak nastepuje zerwanie polaczenia z internetem, to na modemie zmieniaja sie jakies lampki? patrzyles w logi routera? sprawdzales dzialanie speedtest.net? masz opcje sprawdzenia uploadu z innym urzadzeniem np laptop albo smartfon? Edytowane 12 Października 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej220 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) jak nastepuje zerwanie polaczenia z internetem, to na modemie zmieniaja sie jakies lampki? patrzyles w logi routera? sprawdzales dzialanie speedtest.net? masz opcje sprawdzenia uploadu z innym urzadzeniem np laptop albo smartfon? Nie mam dostępu do routera, smartfona. Nie zmieniają się żadne lampki. Prowadziłem temat ten sam na inny forum. Po wyłączeniu zapory Windows udaje się uploadować nawet większe pliki niż tylko, pliki z obrazami. Edytowane 12 Października 2013 przez Siergiej220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Czy vectra daje w nocy wyższe prędkości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej220 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Czy vectra daje w nocy wyższe prędkości? Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 czy problem wystepuje tylko w wybranych godzinach? np tylko podczas zwiekszenia uploadu, czy tez niekoniecznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej220 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 W sumie to nie zauważyłem różnicy. Głównie jest losowe zdarzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej220 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 To może byś podał jak udało się rozwiązac problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej220 Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Nie ustaliłem przyczyny problemu. Wymieniłem płytę główną i wszystko działa jak trzeba. Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie moim tematem. Edytowane 17 Października 2013 przez Siergiej220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...