carek Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Kupiłem dzisiaj używaną i5 2400 i szukam do niego odpowiedniej płyty, aby można było spokojnie o 500mhz podkręcić ten procesor. W wielu miejscach jako tanie rozwiązanie polecają GA-Z68AP-D3(~200zł), przy czym ponoć ma słabą sekcje zasilania, ale nie mam zamiaru nic innego z odblokowanym mnożnikiem wsadzać, więc do tak lekkiego oc chyba się nada? znajomy zaoferował mi GA-Z77-DS3H za 280zł, ale nie wiadomo czy przyjdzie do niego w tym tygodniu, czy może za dwa. Niby na procesor dostałem dwa tygodnie gwarancji rozruchowej, więc chciałbym go jak najszybciej przetestować. Ceny ramu ciągle szybują w górę, więc chyba nie ma co czekać na obniżki i brać Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz(310zł) czy może coś innego? Edytowane 7 Października 2013 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 GA-Z68AP-D3 daje sobie radę nawet z i7 2600K z oc do 4,5GHz. Cruciale są dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Dzięki za radę, tylko nie wiem czy nie wziąć lepiej jednej kości 8GB i później jak ceny powrócą do normalności to może dokupić kolejną kość 8GB. Będę miał jeszcze problem z doborem chłodzenia do procka, bo obecnie posiadam tylko scythe mine, który co najwyżej ma mocowanie na lga 775, które jednak pod lga 1155 chyba nie podejdzie. Czy SilentiumPC SPARTAN PRO byłby dobrym wyborem do 80zł?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Jak najbardziej, może być jedna kość. 775 do 1155 nie podejdzie. Spartan to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...