Kaeres Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Jak można inaczej uprzykrzyć życie oszustowi na tablicy oprócz zgłaszania raportów moderatorom ? Totalnie anonimowy, bez numeru tel. Zmienia konta, usuwa ogłoszenia, zamieszczając je na innym koncie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Orgiusz Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Osrać wycieraczkę. 19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Wymusić podanie nr konta bankowego na które rzekomo chcesz wpłacić pieniążki za towar który wystawia,oczywiście tylko wysyłka ,bo na odbiór osobisty oszust nie pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Co po numerze konta zrobię ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Po numerze konta trafisz na tzw słupa, czyli osobę, która nie ma pojęcia że jej konto jest do prania pieniędzy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Ja myślałem bardziej coś w stylu aby znaleźć gnoja po ip. Oleję temat, szkoda mi tylko ludzi którzy się na niego natną. Teraz nie mogę go wskazać bo znikł ale będę odświeżał wątek jak się będzie pojawiał na tablicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Taka mała rada na przyszłość. Na samej tablicy pisze jak byk "Tablica.pl to darmowe ogłoszenia lokalne..." Ja nie wiem jak można dać sie oszukać na tablicy? Wysyłka=Allegro tam POK nas zabezpiecza Tablica=moje miasto+okolica Sprzedaje=kupujący przychodzi sprawdza i płaci Kupuję=przychodzę sprawdzam i płacę Ryzyko oszukania zerowe, a jak ktoś mi zaczyna zawracać gitarę o wysyłkę na tablicy itd to olewam sprawę. 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 On proponował wysyłkę po przedpłacie, a ja chciałem odbiór osobisty. Wiem do czego służy tablica.pl 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 To ten bydlak. Ma nowe konto, które pewnie zaraz będzie zawieszone. http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/18cVR/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) To ten bydlak. Nie przesadziłeś? Ja rozumiem, że Cię wystrzelił na kase, ale żeby od bydlaków od razu? Tak oczerniać gościa tylko za to, że chce jakoś dorobić w tym biednym kraju? Please calm my nigga. Edytowane 10 Października 2013 przez kretfr 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Fakt przepraszam za tego bydlaka. TO JEST GNÓJ. I nie jestem miękkim robiony żeby mnie takie cwele robiły na kasę. Edytowane 10 Października 2013 przez Kaeres 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Ok, czekam co zrobisz czlowieku twardym robiony, bo ja bym nie wiedzial. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 I nie jestem miękkim robiony żeby mnie takie cwele robiły na kasę.Jak na razie jest 1:0 dla niego, więc nie byłbym tego taki pewien. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Jak Ci się chce - lecisz na policję z jego danymi które posiadasz + wydrukowane maile + ogłoszenia. Ja czekałem miesiąc, i pieniądze wróciły na konto. ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 yyy pogubiłem się (może przez degustacje swojskiego wina ryżowego) to w końcu Kaeres straciłeś kasę czy nie? Jeśli tak to jednak nie wiedziałeś do czego tablica służy, jeśli nie to daj sobie spokój, kolo na jeleniach żeruje i kij im w oko. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Kur.... Z Wami większy problem niż z tym oszustem i babami. Głupi ja, oj głupi. Nie wiem na co ma liczyłem. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Jak wplacileś kasę to tak jak wyżej pisał zozol. Zgłaszasz jako oszustwo internetowe i policja się gościem zajmie. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Nie wiem na co ma liczyłem.Ja też nie wiem. Że ktoś się tutaj zlituje i odda ci pieniążka, którego niedobry pan zabrał? Że anony namierzą i podadzą na tacy oszusta, żebyś mógł mu zdefekować na wycieraczkę? Że przyklaśniemy pomysłowi nękania po ciach!iarsku jakiegoś wyłudzacza?Dorośnij wreszcie. 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Ja bym proponował naukę czytania ze zrozumieniem albo trochę empatii bo brakuje któregoś z tych czynników co poniektórym. Oczywiście jonas nie zawodzisz mnie. Dziwię się, że tak późno wyhaczyłeś ten wątek. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Chcesz przytulaska misiaku?;* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Ja bym proponował kontakt z Policją, a nie szukanie pomocy na forum. Objawy choroby też sprawdzasz w internecie? ;) Edytowane 11 Października 2013 przez _KaszpiR_ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Zamiast tracić nerwy i użerać się z Nami już dawno byś poszedł na Policję i zgłosił sprawę. Nic kosztować to Cie nie będzie, a może i się zwróci. Ja ogólnie staram się unikać tego typu zakupów. Coś droższego zawsze wybieram odbiór osobisty. A jak się nie da to rezygnuje. Mam wyczulenie na wszelkiego rodzaju "okazje" 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Aha, trzeba pamietac, ze policja w zaleznosci od kwoty oszustwa zwieksza swoje poszukiwania. Pytanie ile straciles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Chcesz przytulaska misiaku?;* Nie, wystarczy aby znalazł się ktoś mądrzejszy i odpowiedział na pierwszego posta. Pytanie było banalne, problemu nie ma - nie straciłem żadnych pieniędzy. Ideologię jak zwykle doprawiają forumowicze (nie czujcie się wyjątkowi - na każdym forum tak jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 A to widzę, że tutaj już rozpisujesz sobie plan na wieloletnia krucjatę w internecie, powodzenia. A na giełdzie jest masa takich przekrętów na grube miliony i wszystko zgodnie z prawem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 To moze ja pomoge.... "Jak można inaczej uprzykrzyć życie oszustowi na tablicy oprócz zgłaszania raportów moderatorom ?" Może Ci pomóc pewna wskazówka..."Totalnie anonimowy, bez numeru tel.Zmienia konta, usuwa ogłoszenia, zamieszczając je na innym koncie." Zaparz herbaty, fusiastej... dalej wiesz co robic... Skoro Ty majac z nim kontakt niewiele jestes w stanie zrobic, to czego oczekujesz od nas? Krucjaty? Zapieprzaj na policje przekaz wszelkie dane i juz... Albo napisz tutaj wiecej danych, a nie garstke ciach!l typu... "widzialem dzisiaj zajebista laske, duzy cyc, dlugie nogi, rude wlosy, w Warszawie. Podajcie mi jej imie, nazwisko i telefon" Kurde nie kumam Cie... a mialem za w miare powazna osobe 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) Nie, wystarczy aby znalazł się ktoś mądrzejszy i odpowiedział na pierwszego posta. Pytanie było banalne, problemu nie ma - nie straciłem żadnych pieniędzy. Ideologię jak zwykle doprawiają forumowicze (nie czujcie się wyjątkowi - na każdym forum tak jest). Odpowiedziałeś na moje pytanie. Skoro kasy nie straciłeś, to moja rada nie trać czasu i siły na uprzykrzanie mu życia. Żeruje na naiwniakach, a tacy sami są sobie winni. wiem wiem brak mi empatii, a pewnie będąc starym dziadkiem 25latki ogołaca mnie z kasy w metodzie na wnuczkę Oczywiście kolesia działań nie popieram, a pokrzywdzonym radzę by udali się do odpowiednich organów i tyle. Edytowane 11 Października 2013 przez HeatheN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 A może chodziło o ogłoszenie z ofertą wypłaty dolarów z egipskiego bankomatu, do której to nie doszło i w sumie kasa nie przepadła, ale niesmak i wnerw pozostaje? 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Slowo klucz: policja. Co najmniej dwa razy miałem możliwość uwalenia sporej kwoty (kilka kPLN) przy zakupach przez Internet. Za każdym razem bujanie sie samemu nie ma sensu. Za to zgloszenie sprawy do organów sprawia, że przyniesie w zębach w tydzień i jeszcze przeprosi. Nigdy cala procedura nie trwala dłużej niż miesiąc. Poza tym nawet jakby oddal to i tak będą go potem ścigać z urzędu więc ma przesrane na jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Ciebie nie oszukał. Czy kogoś w ogóle oszukał? Czy "potencjalne oszustwo" też jest karane? Tak czy inaczej, jeżeli chciałoby mi się bujać, to zgłosiłbym swe wątpliwości moderacji i administracji tejże Tablicy, a w dalszym ciągu (o ile są ku temu jakiekolwiek podstawy prawne) - Policji. @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...