Netruitus Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Witam. Kilka lat temu kupiłem słuchawki AKG K514 do komputera i niecałe pół roku później AKG K404 do miasta. Muzykę słuchałem z MP3, potem przerzucając się na komórkę. Z czasem problemy z wtykiem w K404 zaczęły działać mi na nerwy, aż odłożyłem słuchawki na długo. Niedawno poczytałem o przenośnym wzmacniaczu słuchawkowym i mnie tknęło. Upatrzyłem na chwilę obecną model FiiO E06 i przy wyborze zostaję z kwestii finansowych. Rozważam dwie opcje rozwiązania problemu wtyku przy pomocy wzmacniacza i proszę o pomoc w podjęciu najtrafniejszej decyzji. Opcji numer 3 nie uwzględniam. Opcja 1. Skracam kabel w K404, zarabiam porządny wtyk i podłączam do wzmacniacza. Zyskuję na tym wymienny kabel przy komunikacji pomiędzy wzmacniaczem a komórką. Opcja 2. Skracam kabel w K514, zarabiam porządny wtyk i podłączam do wzmacniacza. Jak wyżej zyskuję wymienny kabel, a potencjał tego wykorzystuję w następujący sposób. Wychodząc do miasta podłączam krótki kabel do komórki i do wzmacniacza. W domu odłączam kabel i wymieniam na długi do komputera. Zysk w moim mniemaniu: jedne słuchawki do obu okazji. Liczę na komentarze w tej sprawie od osób obeznanych w temacie. Z góry dzięki za pomoc w wyborze. Edytowane 8 Października 2013 przez Netruitus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...