fobar Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Witam,Od jakiegoś czasu mam problemy z grafiką, a dokładniej z wyświetlaniem cieni: - patrz blacha nad gąsienicami. Problem ten nie występuje tylko w WoT, poważniejsze bugi z cieniami są w Skyrimie - zamiast gładkich cieni mam cienio-podobne kreski. Proszę o pomoc, może to tylko wina źle ustawionych sterowników... sam nie wiem. W razie czego dołączam resztę sprzętu: QuadCore AMD Phenom II X4 B50, 3100 MHz (tak na serio to Phenom X2 z odblokowanymi rdzeniami)ATI Radeon HD 5750ASRock M3A770DE2x GoodRam DDR3 2GB 1600Mzh CL8 Play Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Problem ze starszymi kartami graficznymi jest taki, że często źle wyświetlają cenie w nowszych grach. Zapewne winne są sterowniki lub biblioteki DX (strzelam ;]), bo nasz redakcyjny GTX 260 cierpi na podobny problem w np.: ROME II, chociaż jest sprawne, dobrze chłodzone itp. No chyba że przegiąłeś z detalami i są arty, bo grafa nie domaga :> Edytowane 9 Października 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Abstrahując od sedna problemu bo nie zdradziłeś jakie masz sterowniki - masz za slaby komp na grę z cieniami. Ja na ten przykład nie mogę sobie pozwolić na cienie w czołgach i ty też nie powinieneś skoro masz na cyferblacie marne 34 FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobar Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 W czasie robienia screena zainstalowane były ostatnie dostępne sterowniki od AMD - bodajże te ver. 13.152(Catalyst ver. 13.9), natomiast dziś przesiadłem się na nowe betowe(13.20.11-130920a-162870E-ATI)do BF4 i o dziwo FPSy wzrosły o średnio 6(WOW!) niestety na cienie nie zwróciłem uwagi. radiergummi - wiadomo, optymalizacja czołgów pozostawia wiele do życzenia ;/ Dodatkowo dołączam screeny gdyż mogę się mylić - dodatkowo: czy w sekcji zainstalowane sterowniki nie jest tego za dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobar Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Ponawiam(pewnie dostane ostrzeżenie) prośbę o pomoc. Teraz to bardziej ze sterownikami - screen post wyżej. Nie do końca wiem, czy ich lista powinna być tak długa. jeśli post nie ma prawa tutaj być to go usunę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Wyczyść system CCLeanerem, zainstaluj na nowo 13.9 i wtedy zobacz. Nie gram w czołgi, ale może warto w ustawieniach gry zmienić poziom/tryb wyświetlania cieni? Edytowane 10 Października 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobar Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Już pozmieniałem, ale takie bugi jak mówiłem nie występują tylko w czołgach. Edit: Musiałem pozbyć się sterowników poprzez DC Cliner i CCliner... jak chciałem je po "ludzku" odinstalować z poziomu instalatora AMD Catalyst to w pewnym momencie wywalało bluescreena. I pytanie trochę nie związane z tematem - na co mogę zmienić tego radeona aby pasowało do mojego procka? Edytowane 10 Października 2013 przez fobar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vroobelek Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Zależy jakim funduszem dysponujesz. Radeon 7770/7790, GeForce GTX650Ti to max moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...