Szymoon Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ze mam problemy z grafika juz sie przyzwyczailem, powyzej 26*C w pokoju ram za mocno sie grzeje (radiatorki nawet parza) i nie da sie grac bez artefaktow. Codziennie rano wlaczanie kompa to godzina ciaglych resetow, chwili odpoczynku dla kompa itp. az ruszy bez artefaktow. To juz mniej wiecej tydzien tak mam i jakos zyje i szukam jakiegos innego chlodzenia. Ale dzisiaj cos poszlo nie tak, tzn. kilka razy juz resetowalem, wylaczalem i wlaczalerm po 5 minutach komp a problem ciagle jest. Mianowicie na brzegach ikonek mam rozewe pionowe paski (na ikonach np. folderu), niby nic, ale jednak cos nie tak. Niech mi ktos powie co moglo sie stac. Poza tym czy mozna uszkodzic karte przez przegrzanie ramu ? A moze to ten klej ktory gainward standardowo dal, zmienic to na AS3+ kropelka kropelki na rogach ? pomoze to cos ? Proooooooosze blaaaaaaaaagam pomozcie bo cos posty nt. gf4 nie ciesza sie popularnoscia... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jesli ta karta jest podkrecona (bo pewnie jest) to odkrec ja w pizdu i qrwa bedziesz mial problem z glowy. Po ch** krecisz taka dobra karte? Klatkuja ci gierki czy grasz w 1600x1200? Nie rozumiem tego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jeśli karta jest kręcona to tak jak wyżej.jeśli nie to mam pytanke czy te pamięci są w BBGA?(małe kwadratowe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 No też mam gfa kręcenie nie ma sensu przynajmniej narazie a u mnie w pokoju jest teraz 40 stopni ale jakoś radiatorki wcale nie parzą. a te pamieci to jasne ze są w BGA widziałeś kiedyś Gf4400 bez BGA 8O :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jak to są bga to jak możesz mieć radiatory gorące???One nie wymagają żadnego chłodzenia.Możliwe też że ustawiłeś jakiś tam encached mod w tym gainwardzie i ci pamięci działają na 700 jak tak to go wyłącz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jak przykleje kropelką to łatwo potem zejdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Co do tego GF4 to wydaje mi się że namotałeś coś w sterownikach i częstotliwość pamięci wzrosła (może jakis program do tweakowania coś w rejestrze nakręcił) chyba że podkeciłeś sam - to odkęc przecież więcej tracisz na artefaktach i problemach niżzyskujesz na prędkości. Co do klejenia na kropelke to oderwać jest ciężko (miałem w TNT przykejone na kropelkę no i zostały). Najlepiej kleić klejem uniwersalnym (taki w butelkach 0,25-0,5 l np. do kasetonów itp. ) ja mam u siebie tak przyklejone i przy lekkim podważeniu odrywają się normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 A co sądzicie o klejenu silikonem :?: Bo chce sobie przerobić troche chłodzenie w kompie i nie wiem czym przyklejić a jak bedzie żle to otklejic. A w chacie mam tylko kropelke silikon i klej w sztyfcie do papieru. Może kropelke z silikonem wymieszac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Jak jest podkręcona to ją odkręć, albo zastosuj lepsze chłodzenie. Ja nie jest kręcona, to zainstaluj od nowe winde, bo to może być coś w sterownikach. A jak i to nie pomoże to idź do serwisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Chryste nie jestem takim idiota i wiem, ze trzeba odkrecic jesli sie pojawiaja artefakty. ALE ONA NIE JEST KRECONA. Nie jest enchanced ani nic, jest normalne taktowanie 275/550, sprawdzalem w kilku programach. Radiatorki na pamieciach sa bo to gainward a nie prolink. Sa BGA. Sterowniki przeinstalowalem. Problem pojawil sie jak temperatura w pokohju stala sie bardzo wysoka i po tym, jak raz dla proby podkrecilem, ale zaraz potem odkrecilem spowrotem. Co z tymi ikonkami, ciagle mam zwalone Ps. Ryper: mowisz jakbym ci cos zrobil, pobilem cie czy co ?! a moze jestes typowym 16 latkiem i jako, ze przerywnikow nie da sie tak fajnie pisac to walnales kilka przeklenst i zarzut, ze mam lepsza karte ? Majdan: widac jednak wymagaja, radiatorki sa gorace sprawdzalem paluchem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ciekawe.......u mnie cztery dychy w pokoju na obudowie mogę spokojnie jajka smażyć :) ale jakoś zero problemów i jeszcze się o dziwo ładnie kręci 8) ale skolei mam radiatorki TT po obu stronach i do tego zalman 92mm i pootwierane okna i przeciąg zrobiony 8). Poza tym tak nie moze być żeby karta nie była sprawna chłodzenie na karcie jest po to by sie wywiązało ze swojega zadania i zapewniło stabilna pracę na Twoim miejscu udałbym się do serwisu i wymienił kartę na nową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 heh NVidia sux! od poczatku mi sie nie podobaly te GF4Ti a szczegolnie te z dodatkowym wejsciem na 12V PS. Xabre tez bedzie takie miec :twisted: .Sprobuj zuaktualizowac bios na referencyjny NVidi a nie Gainwarda (moze sie da i to pomoze). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 IMHO grafa ci pada...ja juz spalilem 2x GF2MX...jeden byl podkrecony i dzialal 3 m-ce , w pewnej chwili po prostu padl(pojawily sie paski juz w biosie karty!)...drugi mx padl bo za bardzo podkrecilem pamieci (z defaultowych 166Mhz na 173 Mhz :lol: :lol: :lol: :lol: ... polowa pamieci sie zjarala i mialem 2MX z 16 MB :lol: :lol: :lol: a moje ostatnie dokonanie to 2 Ti...byla podkrecona i przez miesiac bylo OK...w pewnym momencie paski w Winie sie pojawily...no to co odkrecamy???...kupa nadal byly paski :( :( wylaczylem komputer,ostygl,wlaczam Wina i jest ok...gram w Heroesow IV po chwili znow paski...az za kilka minut/godzin pojawily sie juz paski przy biosie karty...teraz mam inna 2Ti i mam nadzieje ze jej nie sfajcze...BTW tamte 3 karty poszly w 7 miesiecy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 No też mam gfa kręcenie nie ma sensu przynajmniej narazie a u mnie w pokoju jest teraz 40 stopni ale jakoś radiatorki wcale nie parzą. a te pamieci to jasne ze są w BGA widziałeś kiedyś Gf4400 bez BGA 8O :?: Nie gadaj, że masz 40 stopni w pokoju, bo na dworze nawet tyle nie ma, a przecież masz chyba dach w domu, który po części chroni od słońca. Inna sprawa, to to, że ja ledwo wytrzymuje 26 stopni w pokoju, nie mówiąc o 30, ale przy 40 to bym wykitował. W obudowie nawet nie mam 40, tylko 33 max, a na procku 35 max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilgur Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 najlepiej przetestuj grafa u kogos ja to samo bedzie to gwarancjia itd. nieradze w biosie grzebac bo jak cos sie skopie gwarancji moga nie uznac i raczej napewno nieuznaja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 No też mam gfa kręcenie nie ma sensu przynajmniej narazie a u mnie w pokoju jest teraz 40 stopni ale jakoś radiatorki wcale nie parzą. a te pamieci to jasne ze są w BGA widziałeś kiedyś Gf4400 bez BGA 8O :?: Nie gadaj, że masz 40 stopni w pokoju, bo na dworze nawet tyle nie ma, a przecież masz chyba dach w domu, który po części chroni od słońca. Inna sprawa, to to, że ja ledwo wytrzymuje 26 stopni w pokoju, nie mówiąc o 30, ale przy 40 to bym wykitował. W obudowie nawet nie mam 40, tylko 33 max, a na procku 35 max. Ja mam blok w kolorze ciemno czerownym cały dzień słońce nadaje prosto an mój pokój żeluzje sie potwornie nagrzewają do tego jeszcze monitor i komputer w efekcie w pokoju tworzy sie sauna i wogule nie da się w nim przebywać mam nadzieję ze przyjdą deszcze bo chciałbym sobie w coś pograć w ludzkich warunkach. I ja włąsnie nie wytrzymuję i nawet nie wchodze tu kompa zapuszczam rano i w nocy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 IMHO grafa ci pada...ja juz spalilem 2x GF2MX...jeden byl podkrecony i dzialal 3 m-ce , w pewnej chwili po prostu padl(pojawily sie paski juz w biosie karty!)...drugi mx padl bo za bardzo podkrecilem pamieci (z defaultowych 166Mhz na 173 Mhz :lol: :lol: :lol: :lol: ... polowa pamieci sie zjarala i mialem 2MX z 16 MB :lol: :lol: :lol: a moje ostatnie dokonanie to 2 Ti...byla podkrecona i przez miesiac bylo OK...w pewnym momencie paski w Winie sie pojawily...no to co odkrecamy???...kupa nadal byly paski :( :( wylaczylem komputer,ostygl,wlaczam Wina i jest ok...gram w Heroesow IV po chwili znow paski...az za kilka minut/godzin pojawily sie juz paski przy biosie karty...teraz mam inna 2Ti i mam nadzieje ze jej nie sfajcze...BTW tamte 3 karty poszly w 7 miesiecy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:ehhh, musisz byc bogaty bo tak pieprzysz karty i guwno ze tego bierzesz i znowu podkrecasz, patrze w configu twoim a tu znowu podkrecona karta. Jak nie ma sie odpowiedniego chlodzenia do karty to na standardowym chlodzeniu czyli radiator i wiatrak na chipie to nie kreci sie karty na stale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 tez kupilem karte gainwarda geforce3it450 GS i tez mi sie walila czaly czas ale ,tez niebyla krecona chodzila 200/450 wyskakiwaly bledy w grafice komp sie wieszal wyslalem do serwisu gainwarda i zobaczymy co zrobia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 IMHO grafa ci pada...ja juz spalilem 2x GF2MX...jeden byl podkrecony i dzialal 3 m-ce , w pewnej chwili po prostu padl(pojawily sie paski juz w biosie karty!)...drugi mx padl bo za bardzo podkrecilem pamieci (z defaultowych 166Mhz na 173 Mhz :lol: :lol: :lol: :lol: ... polowa pamieci sie zjarala i mialem 2MX z 16 MB :lol: :lol: :lol: a moje ostatnie dokonanie to 2 Ti...byla podkrecona i przez miesiac bylo OK...w pewnym momencie paski w Winie sie pojawily...no to co odkrecamy???...kupa nadal byly paski :( :( wylaczylem komputer,ostygl,wlaczam Wina i jest ok...gram w Heroesow IV po chwili znow paski...az za kilka minut/godzin pojawily sie juz paski przy biosie karty...teraz mam inna 2Ti i mam nadzieje ze jej nie sfajcze...BTW tamte 3 karty poszly w 7 miesiecy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:ehhh, musisz byc bogaty bo tak pieprzysz karty i guwno ze tego bierzesz i znowu podkrecasz, patrze w configu twoim a tu znowu podkrecona karta. Jak nie ma sie odpowiedniego chlodzenia do karty to na standardowym chlodzeniu czyli radiator i wiatrak na chipie to nie kreci sie karty na stale biedny nie jestem ale zebym byl bardzo bogaty to nie...a karty sa na gwarancji wiec luz...raz tylko doplacilem jak mi sie 2mx spalila do 2Ti...nie zarzucaj mi ze nie umiem podkrecac bo zobacz tez w miom configu ze mam Crystal Orba (wyje jak cholera ale wydajny) na chipsecie i radiatorki na pamiatkach(a mimo to 2Ti padla)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Kurczę jak Ty to robisz aj tochoćbym nie wiem jak się starał to nie spalę grafy tylko 2 razy mi się zdarzyło ale to przez Cudowną płytę ASus Cusl2 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Kurczę jak Ty to robisz aj tochoćbym nie wiem jak się starał to nie spalę grafy tylko 2 razy mi się zdarzyło ale to przez Cudowną płytę ASus Cusl2 8) no widzisz....widocznie "I'm the chosen one" :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Problem pojawil sie jak temperatura w pokohju stala sie bardzo wysoka i po tym, jak raz dla proby podkrecilem, ale zaraz potem odkrecilem spowrotem. Co z tymi ikonkami, ciagle mam zwalone . Ja bym zwrócił uwagę na ten fragment owego pechowicza. Jak dla mnie zamiast stopniowo podkręcać walną od razu wysoko.Być może coś z pamięciami mu zje..ło.I przecież sam pisze że to po tym jak raz dla próby podkręcił,a to że się w pokoju zrobiło cieplej może nie mieć żadnego znaczenia (taki tam przypadek :x ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Problem pojawil sie jak temperatura w pokohju stala sie bardzo wysoka i po tym, jak raz dla proby podkrecilem, ale zaraz potem odkrecilem spowrotem. Co z tymi ikonkami, ciagle mam zwalone . Ja bym zwrócił uwagę na ten fragment owego pechowicza. Jak dla mnie zamiast stopniowo podkręcać walną od razu wysoko.Być może coś z pamięciami mu zje..ło.I przecież sam pisze że to po tym jak raz dla próby podkręcił,a to że się w pokoju zrobiło cieplej może nie mieć żadnego znaczenia (taki tam przypadek :x ). zgadzam sie, grafe to sie kreci po 5 albo po 3 mhz do gory na zmiane, i za kazdym razem pelen test w 3d marku i lookanie na artefakty, nie mozna od razu duzo dac bo wlasnie tak sie skonczy niestety, a u mnie w pokoju tez max goraco ale dzis chlodniejszy dzien na sczescie jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Problem pojawil sie jak temperatura w pokohju stala sie bardzo wysoka i po tym, jak raz dla proby podkrecilem, ale zaraz potem odkrecilem spowrotem. Co z tymi ikonkami, ciagle mam zwalone . Ja bym zwrócił uwagę na ten fragment owego pechowicza. Jak dla mnie zamiast stopniowo podkręcać walną od razu wysoko.Być może coś z pamięciami mu zje..ło.I przecież sam pisze że to po tym jak raz dla próby podkręcił,a to że się w pokoju zrobiło cieplej może nie mieć żadnego znaczenia (taki tam przypadek :x ). no niestety, podkrecalem po 5 mhz na kazdym i tak samo odkrecalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jak masz różowe paski to już kaplica. miałem kiedyś to samo. były wszędzie w windowsie biosie itp itd. zobacz czy to samo będzie na innym kompie. jak tak to wal do serwisu niech wymienią. Wygląda na to że gainward nie jest taki suuuuuper :mrgreen: musi chować pamięci pod radiatorem żeby nikt nie widział :mrgreen: ja swoją kręciłem co 50MHz(nie miałem czasu a byłem ciekawy) doszedłem do 300/650 ale były artefakty a na 300/600 wszystko luzik. ale i tak wróciłem to standartowych ustawień bo nic mi nie skacze a na punktach w 3dmarku nie specjalnie mi zależy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucha Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Jesli ta karta jest podkrecona (bo pewnie jest) to odkrec ja w pizdu i qrwa bedziesz mial problem z glowy. Po ch** krecisz taka dobra karte? Klatkuja ci gierki czy grasz w 1600x1200? Nie rozumiem tego A po co wiara kręci gf2 i gf3 to tesh są dobre karty ??? Ja tesh bym ją kręcił. To tak nowy sport . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Kurczę jak Ty to robisz aj tochoćbym nie wiem jak się starał to nie spalę grafy tylko 2 razy mi się zdarzyło ale to przez Cudowną płytę ASus Cusl2 8)Dzisiaj miałem fart prawie poszedłby mój Geforce była chwila grozy ale sytuacja opanowana uffffff 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Przez krecenie to jeshcze zadnej karty nie spalilem ,poczawszy od Virga ;-D ,wiec troche tego bylo ,a karty krece dosc mocno (nieraz do twardego zwiechu ;-]) ,raz tylko spalilem ,ostatnio radka ale dlatego ze robilem voltmoda i bylo zwarciewiec poszlo ile fabryka dala ;-]]], wedlug mnie to wina kostek mogles miec fabrycznie przy<span style="color:red;">[ciach!]</span>e lekko ,lec do serwisu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 ...Sterowniki przeinstalowalem...quote] to przeinstaluj winde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 moze masz jakas wadliwa karte graficzna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...