Skocz do zawartości
a14122011

Jaki laptop do gier - max. 4000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chce kupić laptop do gier za co najwyżej 4000 zł. Chce, by się spokojnie dało pograc w najnowsze tytuły, na przykład gta5 jak wyjdzie.

Myślałem, żeby coś z rozdzielczością 1920x1080 i silnym prockiem i7-3630QM.

ZASTANAWIAM się nad HP dv6-7360 sw/ew. Czy może jakieś inne sugestie?

Dodam jeszcze, ze co najmniej 8GB RAMu MUSI BYĆ!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że bez sensu jest kupowanie laptopa do gier, lepszy byłby zwykły PC z rozsądnymi głośnikami i dużym monitorem. Laptop do gier ma sens tylko gdy grasz w różnych miejscach np wyjeżdżasz gdzieś z laptopem itp. Jeśli chodzi o laptop nie napisałeś czy ma być z systemem i jaką wolisz matryce błyszczącą czy matową?. Coś takiego:

"Lenovo Y580 - i5-3210/8GB/GTX660m/FHD/+128GB SSD msata - 3769zł

lub bez systemu z lepszym prockiem

"Lenovo Y580 - i7-3630QM/8GB/GTX660m/SSD 120GB(msata)

I zapomniałem dodać: nie krzycz na forum, przeczytaj regulamin Dołączona grafika, a co do HP nad którym się zastanawiasz to totalny bes sens mocny procek, słaba grafika to nie nadaje się do gier

Edytowane przez michalelo
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być laptop na studia, czyli będzie użytkowany wszędzie, dlatego stacjonarny odpada. musi być napęd DVD, wysoka rozdzielczość i minimum 8gb ramu.

A czy na tym dv6-7360 pójdzie gta4 i sims3/4?

Wymagania powinno spełniać. Proszę o odpowiedz.

PS: rozdzielczość 1920x1080 powinna być, napęd optyczny obowiazkowyi matryca najmilej widziana 15,6", ale 17" też mogłaby być. Musi być na nim licencja na Windows 8.

Dodam jeszcze, ze na laptopie zamierzam od czasu do czasu pograć w w/w gry, a najczęściej używać Internetu i office'a. Czy do tego wystarczy dv6-7360?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy do tego wystarczy dv6-7360?

Ale po co brać tego hp skoro w tej samej cenie można mieć coś lepszego? nawet nie chodzi o samą grafikę a chociażby baterie. Do internetu i office nie potrzebujesz i7 Dołączona grafika na ten z I7 popatrz tez w inych sklepach podałem przykładowy sklep żebyś zobaczył parametry w każdym razie można go wyrwać tanie i do 4000 kupiłbyś tego z i7 + win 8 64bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy podany lenovo ma fullhad. 17" sobie odpusc - sam chcialem brac, ale teraz wiem ze przebijac sie przez miasto z 17" to bylaby mordega. Najlepiej szukaj czegos z matowa matryca - np. msi ge 60 taka maja, tyle ze je chyba juz wycofali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ten HP by się spisywał?

Mam po prostu zaufanie do tej marki.

I poza tym HP ma 1920x1080, a lenovo nie

Nie wiem Ja go nie polece bo się nie opłaca i nie znam opinii na jego temat Dołączona grafika, pierwszy ma 1920x1080, nie ma i7 ale dla Ciebie będzie wydajniejszy niż ten HP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem się na zakup lenovo y500 z podwójna kartą graficzną (bez napędu optycznego). Zamierzam do niego też dokupić
napęd USB ASUS SDRW-08D2S-U LITE/DBLK/G/AS.
Pisze, ze zgodny z USB 2.0, lecz nie wiem, czy on zadziała z 3.0
(napęd jest na dwie wtyczki USB 2.0, lecz laptop ma tylko jeden usb2 i 2xUSB3, a napęd wymaga 2 wejścia USB2.0).
Czy będzie ten napęd kompatybilny z laptopem? Proszę o odpowiedź.
Jeśli nie, to proszę inny zestaw o nie mniejszych parametrach do 4.000zł.

Edytowane przez a14122011

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwoity budżet, ale nie da się za to mieć laptopów stworzonych specjalnie do gier i odpowiednio podrasowanych, np. nowej Qosmio x70 http://lab.kuzniewski.pl/index.php/recenzje/389-toshiba-qosmio-x70-superbolid-dla-graczy z mniejszym budżetem sprawdziłbym na pewno Toshibę Satellite P50 z błyszczącą matrycą do multimediów i gier, tylko trzeba patrzeć, żeby procek był i7 http://www.kuzniewski.pl/k1364,toshiba-satellite-p50.html albo ten MSI http://www.komputronik.pl/product/203383/Komputery/Laptopy/MSI_GE60_2OE_202XPL.html

Edytowane przez kutzzz
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi