got3n Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Witam W końcu przyszedł czas wymiany płyty i procka. Zamówiłem polecane msi z87 g45 i do tego i4570k, złożyłem to dziś w duecie z ramem cruciala i anteciem TruePower New TP750 I niestety przy próbie uruchomienia płyta tylko zakreca wiatrakiem i podświetla lekko się logo AudioBoost i nic sie nie dzieję. Może coś pominąłem? tutaj link do filmiku jak to wygląda: https://dl.dropboxusercontent.com/u/57747794/VIDEO0026.mp4 Dzięki z góry za wszelką pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Wyjmij pamięć i włóż ponownie. Upewnij się w instrukcji płyty że pojedynczy Ram ma być w tym właśnie slocie. Podłącz PC Speaker będziesz miał sygnały dźwiękowe pomogą w diagnostyce. Jesteś pewien że dobrze włożyłeś procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Clear cmos. Próba uruchomienia mobo + cpu + mem poza obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Jak widać na załączonym filmiku w pierwszym poscie płyta leży na zewnątrz ram wsadzony w drugi slot oprócz tego tylko proc z boxem siedzi w płycie i niestety bez zmian Cmos probowałem już A da się źle wsadzić procesor? są nacięcia i złoty róg Edytowane 12 Października 2013 przez got3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Właśnie wróciłem, zauważyłem że płyta leży poza obudową ;) Da się złożyć cpu tak, że piny w podstawce cpu są przeczesane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) mozesz mi bardziej naświetlić temat? co znaczy "przeczesane"? Mały update, bez włożonego procka (czyli tylko zasilacz wpięty) Płyta startuje, zasilacz się kreci i logo Audio Boost sie świeci nic sie nie wyłącza po paru sekundach. Czyżby procek? Przyglądałem się nóżkom w sockecie i wszystko wygląda ok Edytowane 12 Października 2013 przez got3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Włóż go ponownie, może nie siadł dobrze za pierwszym razem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 juz probowalem setki razy. plyta normalnie odpala sie wiatraki kreca sie bez procka z prockiem wylacza sie po 1-2 sek Odesle to jutro do sprzedawcy niech on sie z tym bawi ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drosophila Melanogaster Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) @edit : Mój błąd, coś mi nie styka widocznie. Edytowane 15 Października 2013 przez Drosophila Melanogaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) ... Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez raarx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Typ napisał błędnie 4570K ale na pewno chodzi o 4670K. Proste jak drut ale dwóch pseudo-mądrych musi się popisywać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inquisitor Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Zapewne bios uwalony. Miałem dokładnie te same objawy co ty, i skończyło się u mnie na wysyłce gwarancyjnej. Dzisiaj przyszła płyta z najnowszym biosem i śmiga ładnie. MSI Z87-G45 i i5-4670k Edytowane 17 Października 2013 przez Inquisitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...