Parix Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Problem dotyczy przeklętego autostartu płyt, a mianowicie jego brak. Otóż po ostatnich cyrkach z Windą 7 postanowiłem użyć narzędzia ostatecznego - ComboFixa. No i o ile system wstał i jakoś działa, to pojawiły się swego rodzaju problemy natury estetycznej. Mianowicie, przed użyciem ComboFixa kiedy to płytkę wkładało się do stacji dysków, to mądry system Windows 7 potrafił znaleźć plik *.exe, pokazać ikonkę (jeżeli takowa była) i zapytać się, czy aby na pewno chcę uruchomić instalator czy co tam innego było. Teraz wygląda to mniej więcej tak, że płyta jest traktowana jako jakiś losowy nośnik ze zdjęciami (płyty z Windowsami wszelkiej maści, sterownikami itp.) i nie wiem w sumie co mam na to poradzić. Przeinstalować system na nowo, ale wiąże się to z przenoszeniem danych i tak dalej... Także, jakieś pomysły? Dla informacji mogę dodać, że jest to Windows 7 64-bity. Edytowane 13 Października 2013 przez Parix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 http://support.microsoft.com/kb/967715 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parix Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Wyłączyłem funkcję "Wyłącz autoodtwarzanie", więc powinno hulać, a tak niestety nie jest. EDIT: Fix.it też na nic. Edytowane 14 Października 2013 przez Parix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 to przeglądnij logi i zobacz jakie pliki usunął combofix a jeśli nie tędy droga to reinstalacja systemu i to drugie jest o wiele wygodniejsze niz babranie sie z plikami w windowsie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Tu masz opisane sposoby wyłączenia autoodtwarzania. Sprawdź, czy któryś nie ma zastosowania u ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parix Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Eh, patrzę, że nie tylko to mi ComboFix pozmieniał. Problemy ze skanerem i inne. W związku z tym przeinstaluję Windę na nowo, takie życie :). Dzięki za pomoc, myślę, że już można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...