cod4ftw Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Witam W najbliższym czasie mam zamiar kupić 4670k i nie mogę się zdecydować na płytę główną. Na poczatku chciałem kupić MSI GD45 Gaming i do tego G.Skill RipjawsX DDR3 2x4Gb 2133MHz, później zacząłem myśleć o GD65 ale nie wiem czy jest sens dopłacać i musiałbym inne pamięci dobrać bo chcę wydać ok 1800zł. Co myślicie o tych płytach , czy jest sens dopłacać do GD65 czy może jakaś inna płyta , jakie pamięci do GD45 / GD65. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Nie ma GD45 , jest G45 .Jak nie potrzebujesz dużej ilości portów PCI-E , SATA III czy USB to nie ma sensu dopłacać do GD65 .Także ramy 2133 mhz to wywalanie kasy w błoto , bierz zwykłe 1600 mhz np. Team Vulcan Gold . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Bierz ASRocka Extreme 4 lub Giagabyta UD3H. MSI nie ma dobrych opini, przynajmniej te z niższej pólki G43 np Edytowane 15 Października 2013 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 (edytowane) Bierz ASRocka Extreme 4 lub Giagabyta UD3H. MSI nie ma dobrych opini, przynajmniej te z niższej pólki G43 np Tak to są bardzo złe płyty: http://pclab.pl/art52708-74.html http://www.purepc.pl/plyty_glowne/test_tanich_plyt_glownych_intel_z87_lga_1150_pod_haswella?page=0,24 http://www.hardwareheaven.com/reviews/1791/pg9/msi-z87-g43-motherboard-review-conclusion-and-rating.html W sumie jak nie będziesz mocno wysilał sprzętu wystarczy MSI G43. Mój Asus też niczego sobie, ale ma bardzo skromne wyposażenie , za to ciekawe dodatkowe funkcje: dołączone oprogramowanie Remote GO!, integrujące komputer ze smartfonem i tabletem funkcjonalne, dostosowane do mniej zaawansowanych użytkowników UEFI, bezproblemowo współpracujące z myszką dla graczy dodatkowe przyciski i przełączniki na laminacie (DirectKey, MemOK!, TPU), uprzyjemniające użytkowanie płyty (i to nie tylko „entuzjastom”) Edytowane 15 Października 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Kasza to dlaczego tyle osób na róznych forach narzeka na mobo MSI z nizszej półki ? hm bo moze mają je nieco dłużej niż tydzień do testów ? Edytowane 16 Października 2013 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Większość problemów z tego co zauważyłem, miało miejsce na biosie 1.3, wersja 1.2 jak też 1.5 rozwiązuje problemy. Inne problemy to w stylu, wszystko działa w porządku, czy mam problem? Jeden właściciel ASRocka na pclabie tak się zaangażował w sprawę, że założył kompendium wiedzy o problemach z G43. Edytowane 16 Października 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...