Skocz do zawartości
Gość karoliina

Jaki laptop do 2 tysiecy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję dobrego laptopa do dwóch tysięcy złotych. Laptop będzie przeznaczony do pracy (pisanie artykułów dziennikarskich), nie będę na nim grała itp. Jakie modele polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam gorąco Lenovo G580 w tej konfiguracji: http://proline.pl/?p=IBM+G580+I3-500

Zakupiony dla znajomego w zeszły piątek.

Praktycznie bezgłośny co z pewnością docenisz podczas pracy. Wygoda oraz działanie klawiatury i touchpada nie budzi najmniejszych zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam gorąco Lenovo G580 w tej konfiguracji: http://proline.pl/?p=IBM+G580+I3-500

Zakupiony dla znajomego w zeszły piątek.

Praktycznie bezgłośny co z pewnością docenisz podczas pracy. Wygoda oraz działanie klawiatury i touchpada nie budzi najmniejszych zastrzeżeń.

Podoba mi się, jednak czy nie uważacie, że lepiej kupić laptop z większą ilością RAM-u? Ten powyższy ma 4 GB, a ja chyba wolę zainwestować w laptopa z ramem 8GB :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym modelu masz slot wolny. Możesz dołożyć RAM bez problemu.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalk

O super, nie zwróciłam na to uwagi :)

Model bardzo mi się podoba, poszukam go w sklepach stacjonarnych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G580 jest spoko ale do pracy lepszy jest B590. Miałem ostatnio dylemat i wybrałem B590 do właśnie takiego samego zastosowania jak koleżanka. Jest chłodniejszy, ma matową matryce i mniej się grzeje. Poza tym kosztuje o te 200zł mniej. Trzeba dokupić na miejscu 2GB (łącznie 6GB) ram i śmiga ładnie Dołączona grafika

Edytowane przez Bonusso3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G580 jest spoko ale do pracy lepszy jest B590. Miałem ostatnio dylemat i wybrałem B590 do właśnie takiego samego zastosowania jak koleżanka. Jest chłodniejszy, ma matową matryce i mniej się grzeje. Poza tym kosztuje o te 200zł mniej. Trzeba dokupić na miejscu 2GB (łącznie 6GB) ram i śmiga ładnie Dołączona grafika

Też dobry pomysł Dołączona grafika Teraz muszę sie zastanowić który wybrać Dołączona grafika

Dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, dodam jeszcze, że jest to laptop siostry, która nie zna się na sprzęcie ale bardzo sobie go chwali. Jedyne "ale" to to, że plastik z którego została zrobiona obudowa jest chropowaty i zostają odciski palców.

Podejdź do jakiegoś sklepu, porównaj sobie oba i wybierz. Niekoniecznie musisz kupować na miejscu bo różnie to cenowo wygląda a serwis i tak nie jest zależny od sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi