Skocz do zawartości
LysyMoro

Modernizacja karty graficznej i procesora do 2300zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Z tego względu ze mój sprzęt już się trochę postarzał... przyszedł czas na mała modernizacje. I tu prośba do was, o pomoc.

Mam zamiar zmienić kartę graficzna i procek, mam do wydania jakieś 2300zl. Od zawsze kiedy pamiętam to używam Radka (niewiem w sumie czemu...) i pomyślałem o przejściu na NVIDIE, chyba ze to zły pomysł to mnie nakierujcie.

Zastanawiałem się nad:

GeForce GTX 760 ~1000zl

Intel Core i7 4770 ~1100zl

Chyba ze macie jakieś lepsze rozwiązania? Może jednak jakiś Radeon do tej ceny?

Aktualny sprzęt:

Sandy Bridge INTEL Core i5-2400 3.10GHz
MSI H61M-P23
8GB DDR3 1333MHz
ATI Radeon XFX HD6870 1GB
BeQuiet L7-530W

Rozdzielczość: 1920x1080

Mam nadzieje ze mój zasilacz podoła modernizacji, bo nie chciał bym go aktualnie wymieniać. Szukam sprzętu który pozwoli mi uruchamiać nowe gry na wysokich/max detalach. Bo dotychczasowy coraz rzadziej ze mną współpracuje w tej dziedzinie. Wiem ze mój budżet nie powala, ale może się tam coś znajdzie dobrego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procka nie ma sensu wymieniać , I5 to nadal dobry sprzęt .

A tego I7 i tak nie wsadzisz w tą płytę .

Za tą kwotę wymienił bym kartę i ew. zasilacz .

Karta - Gigabyte GTX770 2GB DDR5 ver.OC - 1 470 zł .

Ten BQ L7 powinien dać radę mimo że za mocny to on nie jest - ma 420 W na linii +12V . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9 280X nie ma sensu brać , odgrzewany kotlet aka HD7970GE .I5 4670K nie wsadzisz w tą płytę , zresztą zmiana procka w twoim przypadku ( nawet na 2500K czy 3570K ) jest średnio sensowna - wydasz tylko kasę a zyskasz nie wiele .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi