Skocz do zawartości
revlis

SILENTIUMPC BRUTUS M23 PURE jak zamontować HDD?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem obudowę zalecaną w zestawie i mam z nią problem.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i napisać jak można zamontować dysk twardy w tej obudowie? Chodzi o zwykły wewnętrzny dysk SATA 3,5". Czy należy wepchnąć go w sanki? Próbowałem ale jest bardzo ciężko i nie wiem czy nie połamię plastikowych nóżek w środku (nie wiem jak to nazwać...) Czy może należy ułożyć dysk na tych nóżkach? Ale wtedy dysk lata i wogóle nie jest umocowany. Pozatym nie wiem nawet czy moża go wogóle wsadzić, bo jest jakoś ciężko. Sanki zasłaniają dziurki na ewentualne śrubki, ale przecież ma być montaż bezśrubkowy... Jeśli wyjmę sanki i włożę HDD zamiast nich, to leci on w dół bo jest za dużo miejsca.

Nie chcę wsadzać na chama ponieważ obawiam się że coś sie uszkodzi. W instrukcjii nie ma żadnych obrazków... Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Sanki tak jak na zdjęciu, plastikiem do dołu.

Zauważ, że boki sanek maja takie plastikowe bolce - one są tak rozmieszone, aby wejść w otwory śrub na bokach dysku.

Dysk da się pewnie wsadzić tylko jedną sensowna pozycją, w której elektronika dysku jest skierowana w dół, a złącza mają być jak najdalej tych wystających elementów sanek (zatrzasków).

Najłatwiej jest najpierw przypasować dysk jedna krawędzią do bolców, aby złapały, a potem odgiąć drugą stronę sanek i wcisnąć dysk.

Sprawdzić, czy bolce weszły na swoje miejsca, opcjonalnie ścisnąć palcami.

Edytowane przez _KaszpiR_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi