Kysiol Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Witam Mam płytę Asrock Z68 Extreme3. Sprawdzałem na niej kartę grafiki kolegi. Okazało się, że jest uwalona Jakieś artefakty, zwisy, etc.. Po włożeniu z powrotem sprawnej grafiki okazało się, że przestała działać zintegowana dźwiękówka-Realtek 892.Przećwiczyłem już chyba wszystko. Odinstalowanie sterowników, zainstalowanie różnych wersji, odinstalowanie urządzenia, włączenie, wyłączenie w biosie, włączenie, wtykanie jack'a we wszystkie 6 gniazdek - brak sygnału, W menedżerze urządzeń jest widoczna - to urządzenie działa poprawnie Ustawiona jako urządzenie domyślne - jest Wsadziłem X-FI Gamera-głośniki działają Nie mam już pomysłów, Gwarancja skończyła się we wrześniu... Macie jakiś pomysł? I czy jeśli jest uwalona dawać na serwis czy puścić jako uszkodzoną na Allegro? (chodzi oczywiście o koszty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) clear cmos? zostawić na kilka godzin bez prądu? Edytowane 18 Października 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Spróbuj też może jakieś livecd odpalić, wykluczysz problem systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kysiol Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Z live cd to był ciekawy pomysł, niestety z Realteka głucha cisza, chociaż wskaźniki poziomu sygnału skaczą. Z Gamera dźwięk bez problemu. Został mi jeszcze Clear cmos, ale to zrobię później w nocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Może coś frontpanelem? Wypiął się, jego konfiguracja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kysiol Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Nie korzystam z front panelu. Podpinam się bezpośrednio do wyjść z płyty głównej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...