sharg Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Moj sprzet: M5A78L AMD Athlon II X2 250 3GHZ 8GB RAM GTS 450 1GB DDR5 WDC 1TB WINDOWS7 64bit Na "niskich" ustawieniach grafiki zwykle mam powyzej 50fps, ale czasami spada ponizej 20 i wtedy juz nie da sie grac.Co polecicie wymienic zeby chodzilo na full ustawieniach? Samej plyty glownej nie chcialbym zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Pentium g3420 Najtańsza płyta na H81. Niestety proce AMD nie dają rady w tej grze ponieważ działa ona tylko na jednym rdzeniu. Jedynie podkrecony FX 8320 jako tako działa. Tapatapatap i9001 Edytowane 19 Października 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Dokładnie tak. Procesor intela z jak najwyższym taktowaniem jednego rdzenia. Ja mogę dodać, ze na moim G2030 chodzi płynnie niezależnie od mapy i tego, jak duża zadyma jest. Poniżej 35 fps nie spada, a najczęściej trzyma 60. Wszystko na max, grafa to 7770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Wydajne i wysoko taktowane 2 rdzenie ( jak wspomniane G2030 czy G3420 ) + GTS450 powinny wystarczyć .Z drugiej strony nawet najlepszy konfig ( pokroju I7 + GTX780 ) nie za bardzo pomoże na spadki FPS-ów , ta gra już taka jest . Jak nie chcesz zmieniać płyty to tylko zmiana na PII X2 ( więcej nie trzeba , nie bierz też FX-ów ) + OC pomoże , choć nie wiele . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Jeśli płyta obsługuje Visherę to można pomyśleć nad FX-43xx/63xx. Dzięki bardzo wysokiemu zegarowi da się od biedy grać. Jeśli nie obsługuje to zostaje tylko przesiadka pod Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Płyta obsługuje te procki ale max. z Vishery to bym wstawił FX 4350 - wyższy zegar niż FX 6300/6350 .Z drugiej strony FX są wolniejsze niż stare Deneby , wyższe zegary to tylko po to aby zrównać tą przewagę PII . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Wymiana na Phenoma II nic tu nie pomoże, wiem bo miałem i musiałem grać na low a i tak spadki do tych 30 kilku fpsow były. Ostatnio znajomemu który gra praktycznie tylko w wota złożyłem zestaw z g3420 i hd7790 tak więc w poniedziałek /wtorek jak części dojdą będę mógł zrobić kilka testów i napisać jak to śmiga. Tapatapatap i9001 Edytowane 20 Października 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharg Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Widze ze najlepiej byloby sprobowac z wymiana procesora i grafy. Sprawdzic jakie efekty i wtedy zdecydowac co i jak. p.s. Zauwazylem jeszcze ze najwieksze spadki fps mam jak przelaczam sie pomiedzy innymi czolgami ktore jeszcze graja. Czy to by znaczylo ze mam za malo ramu na karcie graficznej (1GB)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Ale zrozum że wymiana procesora na Phenoma nie da Ci NIC. Phenomy też są za słabe, tzn ich jeden wątek. Jak zyskasz 5 fpsów to będzie to max. Kod gry jest do pupy i tyle. Edytowane 21 Października 2013 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...