Skocz do zawartości
01dav

Zmiana komputera 2500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję przebudowy(a raczej wymiany) mojego aktualnego sprzętu, gdyż przestaje nadążać za nowymi tytułami ze względu na dx11. W tym momencie pracuje na komputerze w takiej konfiguracji:-Intel E8400-Gainward GTX275-Asus P5Q SE PLUS-Cooler Master Silent Pro M500 500W-Seagate Barracuda 1TB (ST31000528AS)-obudowa Cooler Master Elite 335Do tego 4GB ramu nie wiem jakiego producenta.Monitor, myszkę, klawiaturę oraz napęd optyczny posiadam. Gram przeważnie na rozdzielczości 1920x1080. Komputer będzie wykorzystywany do gier. Możliwe, że będę go podkręcał. Myślę, że obudowa i dysk twardy mógłby zostać wykorzystany do nowego komputera. Cena którą mogę przeznaczyć na el. potrzebne do nowego to max 2500zł. Zależy mi na tym, żeby w przyszłości jeśli miałbym coś zmieniać to spokojnie mógłbym zastąpić jeden el. drugim bez konieczności wymiany całej płyty i wszystkich podzespołów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem wyżej, że komputer będzie wykorzystywany głównie od gier. Chciałbym się dowiedzieć jakie części byłyby najlepsze w takim zestawie do grania chodzi o płytę główną, procesor, kartę graficzną, ram itd. Myślę że zasilacz, HDD i obudowa może zostać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej powinien wystarczyć, nie jest to super prądążerny zestaw, choć możesz wybrać gorszy procesor, a zestaw jest jak dla mnie, do 2500 jest super

Sam kupuje niedługo coś na wzór tego, lecz już za ok. 3700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale możesz dołożyć do innej płyty głównej z tej serii (MSI Gaming) ale żeby miała gniazdo lga 1155 ( tego procesora )! Możesz nie musisz

Edytowane przez Per Pan Jajeczko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbym, pytanie po co? Jeśli obecnego E8400 goniłeś na 3,8GHz lub wyżej, nową platformę też będziesz kręcić. Jeśli c2d nie kręciłeś, stratą czasu jest składanie zestawu pod OC.

Pod OC http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_pazdziernik_2013?page=0,10 bez HDD wychodzi ok 2550zł. Do OC trzeba wyłożyć ok 150zł na chłodzenie, można to zrobić w miejsce SSD.

Bez OC i5 4440, 4570 + mobo na B85 + GTX760 jest osiągalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi