01dav Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Witam, potrzebuję przebudowy(a raczej wymiany) mojego aktualnego sprzętu, gdyż przestaje nadążać za nowymi tytułami ze względu na dx11. W tym momencie pracuje na komputerze w takiej konfiguracji:-Intel E8400-Gainward GTX275-Asus P5Q SE PLUS-Cooler Master Silent Pro M500 500W-Seagate Barracuda 1TB (ST31000528AS)-obudowa Cooler Master Elite 335Do tego 4GB ramu nie wiem jakiego producenta.Monitor, myszkę, klawiaturę oraz napęd optyczny posiadam. Gram przeważnie na rozdzielczości 1920x1080. Komputer będzie wykorzystywany do gier. Możliwe, że będę go podkręcał. Myślę, że obudowa i dysk twardy mógłby zostać wykorzystany do nowego komputera. Cena którą mogę przeznaczyć na el. potrzebne do nowego to max 2500zł. Zależy mi na tym, żeby w przyszłości jeśli miałbym coś zmieniać to spokojnie mógłbym zastąpić jeden el. drugim bez konieczności wymiany całej płyty i wszystkich podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Per Pan Jajeczko Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Ale do czego ma służyć?? Bo mam dobry zestaw do gier w cenie 2500~ skonfigurowany, ale do wszystkiego innego musiałbym skonfigurować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Napisałem wyżej, że komputer będzie wykorzystywany głównie od gier. Chciałbym się dowiedzieć jakie części byłyby najlepsze w takim zestawie do grania chodzi o płytę główną, procesor, kartę graficzną, ram itd. Myślę że zasilacz, HDD i obudowa może zostać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Per Pan Jajeczko Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Kingston 8 gb 1600 mhzHyperX 10 th Cpu i5-3570k Płyta główna MSI B75A - G43 Gaming Gpu gtx 660 Ti najlepiej od MSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Myślisz, że mój zasilacz będzie dobry pod ten setup? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Per Pan Jajeczko Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Raczej powinien wystarczyć, nie jest to super prądążerny zestaw, choć możesz wybrać gorszy procesor, a zestaw jest jak dla mnie, do 2500 jest super Sam kupuje niedługo coś na wzór tego, lecz już za ok. 3700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 A jeżeli chciałbym powiedzmy za te 3-4 lata jakoś zmodernizować ten zestaw, powiedzmy inna karta graficzna, to byłoby to możliwe na tej płycie głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Per Pan Jajeczko Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Tak, ale możesz dołożyć do innej płyty głównej z tej serii (MSI Gaming) ale żeby miała gniazdo lga 1155 ( tego procesora )! Możesz nie musisz Edytowane 20 Października 2013 przez Per Pan Jajeczko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Czy GTX760 nie byłaby lepsza do takiego zestawu? Edytowane 20 Października 2013 przez 01dav Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Cpu i5-3570k Płyta główna MSI B75A - G43 Gaming Jeśli nie masz nic mądrzejszego do napisania, wyloguj. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Klaus co byś mi doradził, jeśli to co jest do góry to brednie? Jestem słaby w tych sprawach także trzeba mnie prowadzić za rękę ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Zależy od tego, czy będziesz podkręcał. Odpowiedź możliwe, w przyszłości, gdy zabraknie mocy traktuję, jako odpowiedź przeczącą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Mógłbyś mi złożyć dwa zestawy, jeden podatny na podkręcanie, a drugi taki któremu to nie bd potrzebne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 Mógłbym, pytanie po co? Jeśli obecnego E8400 goniłeś na 3,8GHz lub wyżej, nową platformę też będziesz kręcić. Jeśli c2d nie kręciłeś, stratą czasu jest składanie zestawu pod OC. Pod OC http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_pazdziernik_2013?page=0,10 bez HDD wychodzi ok 2550zł. Do OC trzeba wyłożyć ok 150zł na chłodzenie, można to zrobić w miejsce SSD. Bez OC i5 4440, 4570 + mobo na B85 + GTX760 jest osiągalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Jeśli nie masz nic mądrzejszego do napisania, wyloguj. Strzelam że Pan przyszedł z forum benchmark ponieważ tam wszystkie zestawy polecają na lga 1155 jako jedyna słuszna podstawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01dav Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b85-g43-sc-lga1150-intel-b85-4xddr3-vga-gblan-atx-haswell-581506/ takie mobo byłoby odpowiednie pod setup z i4570 i gtx760? Jakie ramy do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...