mieszko Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jak w temacie (oprócz ceny oczywiście). Czy ktoś może się wypowiedzieć w miarę fachowo? Czy w tych routerach istnieje możliwość zablokowania komputera z sieci lokalnej? (np. pp udostępnieniu ktoś zapomina o opłatach :] ) Zastanawima się też nad wyborem ewentulanie tańszych urządzeń typu AT220E lub DI604 (czy ktoś ma dostępnego manuala do tego urządzenia? ). Zastosowanie to mała sieć lokalna z o.o. dla około 8 osób, dlatego chciałbym mieć możliwość przywoływania do porządku "nieporządnych". Będę wdzieczny za wszelkie komentarze. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Nie spotkalem sie z Asmaxem wiec nie bardzo moge sie wypowiedziec, a na stronie brak manuala z dokladniejszymi informacjami. Na pierwszy rzut oka sa podobne. W DI604 mozesz zablokowac po IP i po MAC. Wez jednak pod uwage ze wszelkie tanie routery maja dosc slabe mozliwosci ograniczania dostepu do niektorych aplikacji np. kazaa nie zablokujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszko Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 I tutaj jestem zaskoczony, bo poinformowano mnie, ze nie można zablokować dostępu do sieci po IP lub MACu 8O w DI604 i DI804. A wersja DI804 różni się od DI604 w zasadzie tylko tym, że ma dodatkowo port szeregowy (np. do SDI). "W zasadzie" oznacza, że tą różnicę widać, a o innej sprzedawca nie wiedział. Czy ktoś może mnie poratowć i doinformować? Moze ktoś użytkuje DI804? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 mieszko: można zablokować po IP i MACu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszko Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 to świetnie czy ktoś jescze poratuje mnie w zakresie różnic pomiędzy DI604 i DI804? Czy ktoś w ogóle posiada DI804? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Sciagnij manual'e i porownaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...