Skocz do zawartości
darch

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Rekomendowane odpowiedzi

Nie trzeba, ale znając fabułę poprzednich części zobaczysz paru znajomych i kilka nie do końca wytłumaczonych spraw się wyjaśni. Na początku gra cię pyta, którą część lubiłeś najbardziej/czy to jest twoja pierwsza część. Polecam wybrać MGS2 :D Kto grał już na PS2, ten wie o co chodzi... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TrueVanDal napisał(a):

No nie mogę sie z tobą zgodzić!!! Co to ma być?!?! To PSX miał rozdziałkę 320x280 to PS2 ma MINIMUM 640x480 a XBOX 800x600 (zależy od gry, nie mówię że wszystkie).

1398693[/snapback]

I tu nie masz racji. PS2 nawet nie ma 640x480 (nie pamiętam już ile ma w trybie HiRes) ale większość gierek jest w niskiej rozdziałce. XBOX o ile dobrze pamiętam ma 640x480 i nic więcej. Jeśli ktoś zna dokładnie rozdziałki to podajcie. Jeśli nie to poszukam i zapodam źródło!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojak_ct napisał(a):

I tu nie masz racji. PS2 nawet nie ma 640x480 (nie pamiętam już ile ma w trybie HiRes) ale większość gierek jest w niskiej rozdziałce. XBOX o ile dobrze pamiętam ma 640x480 i nic więcej. Jeśli ktoś zna dokładnie rozdziałki to podajcie. Jeśli nie to poszukam i zapodam źródło!

1399571[/snapback]

No to ile wedłóg was ma??????? Jak napisałem na PSX jest 320x280....jakoś gry na PS2 wyglądają lepiej to co też mają 320x280?? Bo jakoś nie wierzę.....DOWODY MI TUTAJ A NIE, I NIE WALIĆ CHŁAMA TYLKO COŚ CO JEST SPRAWDZONE...please ;).

Nie mam zamiaru się sprzeczać o te bzdety ale po prostu już sam nie wiem a nie lubię nie wiedzieć. Coś mi tu nie gra i tyle. Jestem bardziej przekonany że PS2 ma przynajmniej te 640x480 a z Xboxem nie wiem dokładnie ale skoro to taka wypasiona maszynka Microsoftu to chyba te 800x600 wyciąga nie ;). Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro2 napisał(a):

PSone ma 512x384.Kto nie wierzy to niech wezmie numer PSXa Extreme w ktorym jest recenzja TR3 i tam jest napisane ile ma ta konsola,pozdro

1400375[/snapback]

To ja już zgupłem :) :) :) :) :) :) :). Sprawdzić nie sprawdzę bo nie mam tego numeru ;). Ale gry chyba tyle nie mają...coś dużo jak na PSX. Ja tam nie wiem, poczekam na "znafcóf" co wymyślą ;). Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PSX miał max 640x240 (bez przeplotu), max 640x480 (z przeplotem), paleta 16 777 216 kolorów. O pozostałych maszynkach jeszcze nie znalazłem danych ale szukam bo mnie zaciekawiliście :D

Edit: Znalazłem...

XBOX - Maksymalna rozdzielczość: 1920 x 1080.

Niestety nigdzie nie pisze jakie są optymalne rozdzielczości w których chodzą gry, ale pewnie 800x600.

Edytowane przez nadmundo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadmundo napisał(a):

PSX miał max 640x240 (bez przeplotu), max 640x480 (z przeplotem), paleta 16 777 216 kolorów. O pozostałych maszynkach jeszcze nie znalazłem danych ale szukam bo mnie zaciekawiliście :D

Edit: Znalazłem...

XBOX - Maksymalna rozdzielczość: 1920 x 1080.

Niestety nigdzie nie pisze jakie są optymalne rozdzielczości w których chodzą gry, ale pewnie 800x600.

1400431[/snapback]

No właśnie. Mnie bardziej chodzi o to w jakich rozdziałkach giery dają a nie ile może konsola max wyświetlić. Też znalazłem do PSX że wyciśnie 640x480 ale gry 3d w takiej rozdziałce nie widziałem na PSXa. Z Xboxem masz rację. Dużo może uciągnąć ale potrzebny jest do tego telewizor HDTV a i tak gry nie są robione w takiej rozdziałce tylko w dużo niższej...tylko jakiej. Mnie się zdaje że 800x600 albo 640x480. Napisałęm że gry na PSX są w 320x280....poprawka, jeżeli już to w 320x240 ale szukam i znaleźć nie mogę żeby to potwierdzić :mur: :mur: :mur: :mur:. Co do PS2 i Xboxa to też sprawa się jeszcze rozstrzyga :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozdziałka PS2: nadmundo ma rację. ;)

Rozdziałka XBOX: cytat z zagranicznego forum:

99% of Xbox games support 480p, so they run in 640x480; this is only if you have a US/JP machine though, PAL systems don't support progressive scan. (unless you mod them)

A PAL xbox will only output an interlaced signal, which I believe is just 640x240 scaled to 720x288. (maybe they do run in 720x288; I'm not really sure to be honest)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojak_ct napisał(a):

Rozdziałka PS2: nadmundo ma rację. ;)

Rozdziałka XBOX: cytat z zagranicznego forum:

99% of Xbox games support 480p, so they run in 640x480; this is only if you have a US/JP machine though, PAL systems don't support progressive scan. (unless you mod them)

A PAL xbox will only output an interlaced signal, which I believe is just 640x240 scaled to 720x288. (maybe they do run in 720x288; I'm not really sure to be honest)

1400953[/snapback]

Ale nadmundo pisał o PSX...czyli jak rozumiem o PlayStation (PsOne) a nie o PS2...tak zrozumiałem ;). Z Xboxem masz rację. Poczytałem trochę i wychodzi na to że większość telewizorów obsługuje rozdzielczość conajwyżej 720x486 pikseli (info prosto z nowiuśkego "PSX Extreme") co oznacza że stosowanie wyższej jest bez sensu. Hmm... rozumiem w takim razie że jeżeli ja odpalam coś na TV w 1024x768 to tak naprawdę karta oblicza wszystko w takiej rozdzielczości i to potem przeskalowuje do tych 720x486...ale nie wiem na pewno...tak by wychodziło :). Mniejsza z tym...ja chcę tego metala!!!! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i E3 przyniosło nam niezwykle ciekawe wieści o Metal Gear Solid. Najważniejsza wiadomość jest bardzo zła, nie zapowiedziano MGS3 na PC ! :mur: :mur: :mur:

Zapowiedziano natomiast poprawioną i rozszerzoną wersję MGS3 na PS2, nazywać się to będzie podobnie jak Substance, a dokładnie Metal Gear Solid 3: Subsistence.Będzie tam nowa, poprawiona kamera (chyba coś a'la klasyczne TPP) oraz cała masa smaczków, bonusów i przedewszystkim tryb multiplayer ! Szkoda tylko że prawdopodobnie ominie to nas PCtowców. Osobiście nie jestem zły, bo w czerwcu będę miał swoją PS2 i sobie zagram w nowego Metala. Mam dosyć czekania i nerówki, a pozatym GT4 rządzi :D

Kolejną ciekawą i ważną nowiną jest MGS4 który powstanie jako opus magnum najnowszej konsoli Sony czyli wychwalanej pod niebiosa przez fanów - Playstation 3. Na razie gra jest tylko w planach, ale pojawił się dosyć luzacki i niezwykle zabawny trailer "MGS4" który po prostu trzeba obejrzeć ! Coś genialnego ! Oglądając go po prostu wymiękłem ze śmiechu, takiej dawki dobrego humoru i luzackiego podejścia to jeszcze nie widziałem. Dla fanów MGS jest to rzecz obowiązkowa, więc radzę szybko zasysać ! Trailer można obejrzeź w locie albo zapisać na dysku (ale tylko najmniejszą wersję WMV).

MGS4 Trailer

Aha ! Z trailera wynika że bohaterem MGS4 będzie... SAM FISHER !!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raven_88 napisał(a):

Hehe

Wczoraj oglądaliśmy stadnie filmiki z pokazu PS3...przy MGS4 ludziska z krzeseł spadali :)

Sony zaszydziło sobie wprost ze Splinter Cella...

1453290[/snapback]

Może nie SONY ale KONAMI :)

A swoją drogą ja sam spadłem z krzesła ze śmiechu po obejżeniu tegoż trailera :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SONY...

Splinter Cell był exsclusivem na XBOXa...czyli Microsoft :)

Zresztą nieważne...ważne że chłopaki mają poczucie humoru :)...Hideo mistrzem nad mistrze :)

Edytowane przez raven_88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, nie zbaczajcie z tematu ;) O gadaniu o sprzecie sa inne działy.

Kiedys jeszcze na hyperze ogladalem program, chyba relacje z Games Convention, gdzie mowili ze jak ktos cie postrzeli, to bedziesz musial wyjac sobie kule, ze zostają blizny. Fajne ;) Takie zyciowe ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KZI napisał(a):

Wydawało mi się, że się nie da - hmm ciekawe... To skoro tv nie obsługuje 1024 to co dalej waszym zdaniem ?

1454681[/snapback]

Co to nie wiem. Wiem, że już amiga miała Super HiRes i o ile dobrze pamietam to było 1280x512. I to na zwykłym telewizorze. Wiem bo kiedyś miałem amige. ;)

Myślę, że zakończę tego offtopa. ;)

Co do wyjmowania kul hmm. Niby fajny bajer ale ja wiem. Jeśli nie będzie zbyt skomplikowane to ok. Może być. Może jeszcze coś nowatorskiego wprowadzą? :)

Edytowane przez kojak_ct

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xaon napisał(a):

Odkopie z powodu głupiego i niepotrzebnego pytania, lecz bardzo mnie ciekawi.

Ile wam zajęło przejście za pierwszym razem MGS3?

Jak podacie czas pierwszego przejścia poprzednich MGS'ów, się nie obrażę.

MGS1: około 18h (co wydawało mi się nawet zabawne w obliczu tekstu z początku gry "We've got 18 hours until the deadline, You've got to hurry!" ;).

MGS2: ...nie pamiętam ale na pewno ponad 10h (w końcu filmików było tam sporo)

MGS3: Zdaje się że też koło 18h ale tutaj już nie jestem pewien, trochę to śmieszne że nie pamiętam tego a pamiętam czasy MGS1... :P.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi