Noirr Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Witam serdecznie, potrzebuję tablet na zajęcia. Najchętniej zmieścił bym się w 1.5 mogę pomyśleć o czymś (jeżeli będzie duża różnica w jakości) do 2000zł. -> Najchętniej z możliwością włożenia karty SIM i korzystania z niego jako z (ale nie wymóg) -> Żeby się nie przycinał, funkcjonalny. -> Poproszę o odrazu link do ewentualnie klawiatury Ma służyć do pisania, WIFI(www), jakiś pierdół. Widzę że polecane są Samsungi, Ipady(chyba nie ta półka cenowa), Lenovo? p.s Chcę go zakupić w listopadzie, taki przedwczesny prezent choinkowy i tutaj od razu chciałbym ująć, że nie robi mi zbytniej różnicy(jeżeli coś na tym rynku ma się zmienić niedługo) czy kupię go na początku, czy za miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Nowy nexus 7 ? Wydrapano z mojej X8 :trollface: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HarDy_ Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Zdecydowanie nowy Nexus 7 i karta aero2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noirr Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Zapomniałem dodać, on ma być również do notawania musi być 10 calowy.~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Taka moja rada: sugeruję kupić coś o większej rozdzielczości niż 1024x768 9,7" / 1280x800 10,1" - bawiłem się takimi i jednak przydałoby się nieco więcej. Zdecydowanie nowy Nexus 7 i karta aero2. Zdecydowanie nie kupiłbym mniejszego tabletu niż 9,7". Takie ~10" i tak jest bardzo mobilne (~600g ... no w porównaniu do laptopów ważących kilka razy tyle to jest nic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazzyIwan Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Galaxy tab 2 10.1 z 3g, można kupić od 1100zł, udana konstrukcja, nie muli, internet obsługuje średnio do 22mbit/s, głośniczki wbudowane ciut milsze w odsłuchach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Galaxy tab 2 10.1 z 3g, można kupić od 1100zł, udana konstrukcja, nie muli, internet obsługuje średnio do 22mbit/s, głośniczki wbudowane ciut milsze w odsłuchach.A właśnie ze nie udana konstrukcja... muli, ma slabego proca. Dopiero na coustom romie nieco przyspiesza. Moze jakiegos asusa, note 10.1, nexus 10 Wydrapano z mojej X8 :trollface: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazzyIwan Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Chyba nie miałeś w ręku prestigo, lenovo, tracer, ibox itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Tablet Sony Xperia S Tegra3 9,4 1GB 16GB WF GPS A4 Można na allegro znaleźć na niego fajne promocje, idealnie na zajęcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Tegra 3 juz jest slaba... Wydrapano z mojej X8 :trollface: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Nie jest słaba, dobra do wykorzystania takiego jak napisał autor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 @Noirr Test ASUS Transformer Book T100 - Premiera Intel Bay Trail! Wg. mnie sprzęt niemal idealnie wpasowuje się w twoje potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Tablet Sony Xperia S Tegra3 9,4 1GB 16GB WF GPS A4 Można na allegro znaleźć na niego fajne promocje, idealnie na zajęcia Lepiej kupić model z większą rozdzielczością ekranu - na prawdę lepiej się czyta. Teraz testuję Kiano Elegance ( 2048x1536 ) - obraz brzytwa, czcionki rewelacyjne, a zdjęcia ostrzejsze niż odbitka z niejednego labu. Bawiłem się Samsung galaxy GT-8000, jeśli nazwy nie przekręciłem, 10,1" 1280x800 i na prawdę przydała by się nieco większa ta rozdzielczość ... tzn. gorzej to wygląda niż na 9,7" 2048x1536 Przy proporcjach 16:10 ekran 9,4" jest dosyć mały - porównanie do 9,7" 4:3: http://www.displaywars.com/9,7-inch-4x3-vs-9,4-inch-16x10 ... przy panoramie to bym celował w 10,1" Jeszcze odnośnie dźwięku, na przykładzie KIANO. Jedyna rzecz która mnie denerwuje w tym tablecie to jeden głośnik, w dodatku w takim niezbyt dobrym miejscu, że w grach/filmach zwykle promieniuje w lewo/prawo, która to niesymetryczność pola dźwiękowego jest nieprzyjemna. Tak że lepiej kupujcie STEREO, do tego poprawnie rozmieszczone* , a jeśli już głośnik jest jeden, to lepiej by był umieszczony tak, by użyszkodnik słyszał w miarę punktowe centralnie źródło dźwięku. * - super są umieszczone w Samsung GT8000, natomiast w najnowszym iPad Air będzie tak samo "niefajnie" jak przy Kiano, bo głośniki są umieszczone na jednej krawędzi. Zrobiłem bench AnTuTu 4 (chyba najnowszy) tabletu Kiano Elegance, z androidem w wersji 4.2 - 18077 punktów (ekran 2048x1536) - nie wiem jak się to ma do jakiegoś iPad z retiną. Edytowane 3 Listopada 2013 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...