krzyslikejazz Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Podziękowaliśmy za płatną naprawę. Laptop już u dziewczyny, ale ja po tym, to nie wiem czy oni coś zrobili: Czy jest tutaj cos o dysku wspomniane, bo to najważniejsza sprawa?! http://imageshack.us/a/img31/9607/cx88.jpg http://imageshack.us/a/img826/4964/93oj.jpg Edytowane 4 Listopada 2013 przez krzyslikejazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 No ale czy działą normalnie? Co z dyskiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyslikejazz Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Jeszcze nie był uruchomiony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyslikejazz Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Przy instalacji systemu, dysk wygląda tak: https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/1418285_582672748464606_1586334018_n.jpg?oh=a19426ccc268b04502ca69bd6862d9ee&oe=527C29F2 Zrezygnowałem z dalszej instalacji, żeby się Was zapytać o co tutaj chodzi? Oddaliśmy laptopa z wyczyszczonym dyskiem więc czemu ten ma podzielone partycje i coś jest na nim zainstalowane.? Laptop nie został jeszcze uruchomiony. Edytowane 6 Listopada 2013 przez krzyslikejazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 MSI oddaje dysk w takim stanie w jakim on jest w nowym laptopie, tj wrzucają mu instalkę windowsa i strukturę dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyslikejazz Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Czyli to jest nowy dysk, czy sprawdzony stary? Już się dowiedziałem, podobno nowy. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 A skąd ja mam to wiedzieć? Obojętnie co masz na dysku, czy też odeślesz pusty dysk, z serwisu wróci z taką zawartością jak w -przypadku nowego laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salah Ad-Din Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 może stwierdzili że muszą go wymienić i mas znówkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyslikejazz Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Test dysku. Widać, że dysk ten sam, bo wyniki identyczne jak przed oddaniem do serwisu. Rozumiem, że 0.9 MB/s, to jakaś tragedia?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Rozumiem, że 0.9 MB/s, to jakaś tragedia?! Jeśli komputer nie przeprowadza indeksowania, skanowania AV czy instalacji/pobierania aktualizacji, słowem nie jest zajęty to tragedia. Nie wiem czy dobrze interpretuję ale jeśli przy 1057h pracy dysk ma 6738 cykli start/stop, to chyba dysk ma u was niezłą katorgę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyslikejazz Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Nie rozumiem, czyli, że co z nim robimy? Obliczyłem, że średnio mógł pracować 3 godziny dziennie, co daje ponad 500 godzin pracy. Została napisana praca licencjacka, jedna zainstalowana gra orc must die i kilka filmów. Katowany strasznie, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Wynika z tego, że miał średnio jeden start głowic na 10 minut. Tak jakby co chwila się wyłączał a po kilku minutach znowu uruchamiał. Podejrzewam, że w opcjach zasilania uruchomiona jest funkcja wyłączania hdd w stanie bezczynności i zdarza się Wam często korzystać z lapka na zasadzie pojedynczych krótkich spraw do załatwienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Jak wyżej. Przypuszczam, że był ustawiony bardzo oszczędny tryb energetyczny, potem jak tylko zgasł ekran to ktoś go budził, tylko po to, by świecił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyslikejazz Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Laptop był ponownie w serwisie, ponieważ domagaliśmy się wymiany dysku.Otrzymaliśmy odpowiedź i dzisiaj sprawdzę, czy wszystko ok:''WYMIANA DYSKU Z 750GB 5400RMP NA 750GB 7200RMP''Dziwie się, że w naszej najmocniejszej konfiguracji, dali fabrycznie dysk 5400RMP.ps.Po wcześniejszym serwisie, gdzie nic nie zostało zrobione i z wadliwym dyskiem laptop wrócił, do mojej dziewczyny, MSI zafundowało mu małą rysę na ekranie. Wspomnieliśmy o tym w mailu, ale nikt nie ustosunkował się do tego. Całe szczęście po tym serwisie, nie zniszczyli go bardziej, przynajmniej wizualnie. ps2. Model, to dokładnie 9S7-175611-213, zastanawia mnie, dlaczego na stronach internetowych ten model jest z dyskiem 7200, a nasz miał 5400RMP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Na takie pytania jest zdecydowanie za późno. Tap tap tap GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ustaw, by dysk wyłączał się minimum po 30 minutach bezczynności, inaczej znów go ubijesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2013 Kto wygral w plebiscycie na oszusta roku? Ta kwestia nie zostala jeszcze rozwiazana 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...