Skocz do zawartości
alalbert

Komputer stacjonarny z monitorem do 4000zł

Rekomendowane odpowiedzi

EDIT 3500ZŁ ze wszystkim.

Witam wszystkich chciałbym kupić komputer stacjonarny niestety przez ostatnie kilka lat wypadłem z tematu hardware i będę potrzebował waszej pomocy za co z góry dziękuje.

Po pierwsze komputer będzie służył czasem do gier jak i do obliczeń w programach typu ROBOT zależy mi na płynnym działaniu.
Budżet to ok 3500 zł mogę dołożyć stówkę lub dwie jeśli się to bardzo opłaca, a jeśli chodzi o monitor to nie mam wielkich wymagań ważne żeby mógł pokazać na co stać kartę graficzną, bardziej chodzi mi o płynne efekty w najnowszych grach, niż barwniejsze kolory, rozmiar do min 21 cali(im więcej tym lepiej ale niechałbym zwiększać go kosztem sprzętu).
Co do oprogramowania tu mam dylemat pracuje na 7 niestety 32 bitowej więc systemu też potrzebuje, słyszałem jednak że Windows 8 chodzi płynniej, jakie są wasze opinie ??
Komputer może będzie podkręcany (tu bym prosił o jakiś artykuł jak wydajnie podkręcić komputer).
Na koniec dysk, wystarczy 500 GB i dodatkowo SSD nie za bardzo wiem jak to wpływa na płynność jeśli znacząco to chciałbym żeby znalazł się on w zestawie. 
(jeszcze dodam że mysz, klawiaturę i głośniki mam)

Dziękuje i czekam na propozycje
Z Poważaniem
Albert Robak 

Edit system na allegro:

Edytowane przez alalbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi