alalbert Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) EDIT 3500ZŁ ze wszystkim. Witam wszystkich chciałbym kupić komputer stacjonarny niestety przez ostatnie kilka lat wypadłem z tematu hardware i będę potrzebował waszej pomocy za co z góry dziękuje.Po pierwsze komputer będzie służył czasem do gier jak i do obliczeń w programach typu ROBOT zależy mi na płynnym działaniu.Budżet to ok 3500 zł mogę dołożyć stówkę lub dwie jeśli się to bardzo opłaca, a jeśli chodzi o monitor to nie mam wielkich wymagań ważne żeby mógł pokazać na co stać kartę graficzną, bardziej chodzi mi o płynne efekty w najnowszych grach, niż barwniejsze kolory, rozmiar do min 21 cali(im więcej tym lepiej ale niechałbym zwiększać go kosztem sprzętu).Co do oprogramowania tu mam dylemat pracuje na 7 niestety 32 bitowej więc systemu też potrzebuje, słyszałem jednak że Windows 8 chodzi płynniej, jakie są wasze opinie ??Komputer może będzie podkręcany (tu bym prosił o jakiś artykuł jak wydajnie podkręcić komputer).Na koniec dysk, wystarczy 500 GB i dodatkowo SSD nie za bardzo wiem jak to wpływa na płynność jeśli znacząco to chciałbym żeby znalazł się on w zestawie. (jeszcze dodam że mysz, klawiaturę i głośniki mam) Dziękuje i czekam na propozycjeZ PoważaniemAlbert Robak Edit system na allegro: http://allegro.pl/ms-windows-7-home-premium-64-bit-polski-f-vat-i3628014996.html za 291zł Edytowane 22 Października 2013 przez alalbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Proponuje sprawdzić ten komputerek: FUJITSU ESPRIMO E510 i5-3470 4GB 500GB Win7ProDobry procesor i5, cena takiego sprzętu to około 3200~. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...