Kiro Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Cześć wszystkim. Poszukuję karty graficznej do ok. 800 zł. Myślałem nad R9 270x, ewetualnie jakimś tańszym GTX 660 (najlepsza z możliwych wersji do 800 zł). Pytałem już na jednym forum i tak mi doradzono (z GTX 660 sam wyskoczyłem, proponowano mi GTX 650 Ti Boost, jednak wtedy miałem sporo mniejszy budżet). Co radzicie wy? PS. Mój procesor to AMD Athlon 640 X4 3 GHz, a płyta główna to AsRock N68C-S UCC. Edytowane 23 Października 2013 przez Kiro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Pakowanie R9 czy GTX660 to tego kompa to przesada . Max. co bym włożył to HD7770 . Ew. za tą kwotę wymienił bym platformę - Pentium G3220 + MSI B85M-G43 + 4-8GB ram DDR3 . Po sprzedaniu obecnych gratów i dołożeniu tego co zostanie z 800 zł powinno być na jakąś sensowną kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Pakowanie do tego zestawu nowej karty za 800zl ma sens, ale tylko wtedy, gdy będziesz zmieniał platformę w ciągu pół roku. W przeciwnym razie, jak chcesz ulepszyć kompa, lepiej sprzedać to co masz i przerzucić się na intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiro Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 A ta karta graficzna pasuje?: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-cuda-gtx660-twinfrozr-iii-2gb-ddr5-192bit-2dvi-hdmi-dp-box-n660-tf-2gd5-oc-517460/ Wiem, że może i przesadzam, ale na przesiadkę na Intela w najbliższym czasie nie będzie mnie stać. Alternatywą jest 650 TI Boost, jednak wydaje mi się to bezsensowne. Możliwe, że do wakacji przesiądę się na jakieś i5, ale do tego czasu będę musiał kupić jeszcze nową płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 To źle ci się wydaje - GTX650Ti Boost jest nie wiele słabsza od GTX660 a nadal tańsza - MSI GTX650Ti Boost 1GB można kupić za niecałe 500 zł . Zresztą GTX650Ti Boost ma zastąpić GTX660 . Ale obu GTX-ów nie ma sensu pakować do twojego kompa , bo procek masz za słaby . Chyba że w najbliższym czasie byś zmienił platformę na Intela . Tak to bierz albo HD7770 albo zmieniaj platformę od razu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietkun Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 kup używane 7970 ! 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Kolejny "znawca" Już oba wymienione GTX-y będą hamowane przez tego Athlona a co dopiero HD7970 . Pomijam to że nie każdy chce używkę ( gwarancja itp. ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietkun Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Kolejny "znawca" Ja uważam , że zakup 7970 to będzie najlepsze wyjście. Czemu ? Bo moim zdaniem ten model długo będzie trzymał podobną wartość z powodu rebrandu nowej gen. Za rok /dwa zmieniając reszte kompa karta dalej będzie "świeża" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 Sprzęt komputerowy tak szybko traci na wartości ze rozsadna osoba nie powinna kupować nic na zapas bo jest to zwyczajnie bez sensu. Maksymalnie kup gtx 650ti boost bo wydajność będziesz miał taką samą jak na hd7970 bo procesor na więcej nie pozwoli. Tapatapatap i9001 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...