zelazowy Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Padły mi oba porty USB na froncie w brutusie 410, w jednym nawet ułamał się ten plastik w środku gniazda. Jest jakiś sposób, żeby przywrócić to do życia? Podłączanie pendrive od tyłu jest lekko niewygodne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Wymiana gniazd usb, w sklepach elektronicznych kosztuje (gniazdo) to grosze. Panel usb, panel z czytnikiem do zatoki 3,5 lub 5,25 cala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelazowy Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Panel z czytnikiem to ostateczność ;) Nie wiesz może na jakiej zasadzie wymienić te gniazda? Będzie trzeba lutować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Zdjąć przedni panel obudowy, zdemontować płytkę z gniazdami, wylutować uszkodzone, przylutować nowe. Wystarcza lutownica transformatorowa, nawet ja dałem radę to zrobić ;) Gniazdo to pewnie takie http://allegro.pl/gniazdo-usb-typ-a-gniazdo-do-druku-czarne-x2-i3592021132.html lub takie http://allegro.pl/gniazdo-usb-a-do-druku-pionowe-1316-i3577927785.html Trzeba najpierw rozebrać i zobaczyć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelazowy Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Póki co lutowałem tylko kabelki w samochodzie ;) Ale może też dam radę, najwyżej kupię panel do zatoki 5,25" :P Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utwierdzenie sztywne Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Takie info dla potomnych. W moim Brutus 410 Pure Black nie działał prawy port USB, Po wymontowaniu płytki z gniazdami z przedniego panelu okazało się, że jedna ze ścieżek odpadła na długości około centymetra. Zastąpiłem ją kabelkiem i wszystko działa w jak najlepszym porządku. Użyłem zwykłej lutownicy transformatorowej. Może to wskazywać na to, że w tych modelach montowane płytki drukowane były trefne. Warto wziąć taką możliwość pod uwagę podczas diagnozy swoich niedziałających gniazd USB. Edytowane 15 Marca 2014 przez utwierdzenie sztywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...