Skocz do zawartości
marcin77

SubZero 4G dla AMD co myślicie o czymś takim

Rekomendowane odpowiedzi

Co do kupowania to uważam że niewarto ale ma pomusł na zrobienie czegoś działająceo na bardzo podobnej zasadzie za niewielnkie pieniądza i zaraz założe o tym topic i dokładnie opiszę swój projekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojego podpisu widac, że też mam zalmana, wprawdzie nie Cu, ale AlCu ;)

Zastanawia mnie co w takim razei widza w nim niektorzy zachodni recenzenci - zestaw ten miał kilka pochlebnych recenzji włącznie z rekomendacjami i nagrodami "Editor's Choice" (chyba ze byly sprzedane) - i to mimo faktu, ze cena wynosila 150$, czyli 600zł.

Podejrzewam, ze gdyby cena na zachodzie wynosila 65$ to rekomendacje dawałby kazdy portal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie - peltier odciąga 73W ciepła i jezeli masz takiego procka, to wtedy SubZero naprawdę rządzi:

Dołączona grafika

http://www.systemcooling.com/tt_subzerog4-10.html

W momencie kiedy podniesiemy prockowi napięcie tak, że zacznie on wydzielać więcej ciepła niż te 73W to wtedy peltier przestaje wydalać i temperatura rośnie - i nie ma na to wplywu ani doplyw zimnego powietrza do buty, ani predkosc wentylka na raidatorku, ani fakt czy radiator jest z miedzi czy z aluminium - po prostu pelteir nie odprowadza gromadzącego się ciepła na drugą stronę i procek jest gorący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi