z-x Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Hej, Szukam czegoś sensownego dla rodziców. Zastosowanie dość standardowe - czyli proste przeglądanie stron, trochę office i oglądanie filmów. Poczytałem kilka ostatnich wątków na forum, ale najczęściej polecane modele Lenovo bardzo ciężko już dostać. Wymagania: - Przekątna w okolicach 15.6 cala - Windows 7 chodzący płynnie, 1080i odtwarzane bez przycięć (Core i3 to udźwignie?) - HDMI optymalnie bądź VGA - Sensowna kamerka do Skype - Przynajmniej dwa porty USB - Chociaż ze 4 godziny na baterii (im więcej tym lepiej) - Najlepiej bez systemu bo jestem w stanie przenieść licencję - Matowe wykończenie matrycy - Solidnie wykonana obudowa, rodzice średnio traktują sprzęt a nie chcę wypadających klawiszy po pół roku Cena? Jak najmniejsza oczywiście. Chciałbym coś w okolicach 1500, ale jeśli jest sens mogę dopłacić. Chętnie oddałbym np. dedykowaną grafikę za kilka złotych w kieszeni, bo rodzice zupełnie nie wykorzystają jej mocy, ale przeglądając oferty producentów trudno o taką 'modułowość'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Do 1500 ciężko będzie cookolwiek znaleźć na i3, sprawdź nieco droższy model: LENOVO S300 i3 13,3 4GB 500GB INT W8 Edytowane 30 Października 2013 przez szybkibc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z-x Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 A np. taki Asus: http://www.x-kom.pl/p/155862-notebook-laptop-15-6-asus-x550ca-xx343-i3-2365m-4gb-500-dvd-rw-bialy.html, idzie normalnie używać systemu przy takiej konfiguracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Moja siostra ostatnio szukała laptopa o podobnych wymaganiach i po przeglądnięciu Asusów, MSI, Acerów wybrałem jej dokładnie ten Lenovo B590. I3 czy nawet B960 spokojnie FHD pociągną (40Mbps). System ma być w tej cenie czy masz już? Swoją drogą na tego Lenovo dokładnie 2 dni czekałem więc nie wiem czy tak ciężko dostać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Lenovo Notebook B5400/i3-4000M 4GB 500GB 15.6'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z-x Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Dzięki, dwie ostatnie odpowiedzi mnie satysfakcjonują. :D Różnica jest tylko w Ivy Bridge/Haswell więc w praktyce niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mondracy Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 A taki oto Lenovo G580? Lub też taki HP Compaq Presario. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...