Mateoosh Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 W sobote jadę na WGK po jedną z tych spawarek. Prosiłbym osoby które miały z nimi styczność o jakieś sugestie :). Teac :arrow: http://cdrinfo.pl/software/stronaspw.php?o...neid=2281221915 LiteON :arrow: http://cdrinfo.pl/software/stronaspw.php?o...neid=2277200236 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Co do tego Liteona to sam go mam od niedawna i jestem zadowolony. Nie meczylem go jakos strasznie ale na razie dziala spox. No oprocz jednej zjeb*** plytki. Jezeli chodzi o Teaca to moj znajomy mial jakis wczesniejszy model, ktory sie zepsul i dostal w zamian 52x jezeli dobrze pamietam. I tu masakra - ta nagrywara padla po miesiacu :( Zreszta poczytaj opinie, juz od dluzszego czasu teac'a ludze nie polecaja. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 mam tego liteona. jestzawaliście głośny przy odczycie płyt, po prostu mnie dobija. podobno u mamuśki w pracy jest taki sam i nie huczy tak, przy okazji za jakiś czas porównam. hałasuje też sporo gdzy zapisuje płytkę x52, tak pod koniec zapisu gdzy jedzie te 52x. długo rozkręca płytę ale ogólnie wypala spoko. 2 lata gwarancji to norma. jeśli to tylko mój egzemplarz jest taki głośny to polecam ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mialem Teac W540E, s<span style="color:red;">[ciach!]</span>lil sie po pol roku, dostalem w zamian W552E bo tamtych juz nie mieli i jest to jeszcze wieksze gowno. Chodzi glosno w cholere i nagrywa co 2 plyte. Sorry za ton tej wypowiedzi ale wlasnie wypala mi plyte juz 8 minute a poprzednie dwie rozwalil i to nagrywarka, ktora ma 2 tygodnie. Znajomy na Liteona 48 i chodzi mu bardzo ladnie nie wiem jak 52. Jednak teraz za nic nie wzialbym teaca moje zaufanie do tej firmy sie skonczylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 TEACe byly dobre do modelu W524E, potem to jakos sie skaszanilo :? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no co ty...do 40X byly spoko, potem dopiero jest kaszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Wielkie THX wam za wypowiedzi :D. Teraz wiem że biorę Lajtona :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Generalnie TEAC'i były dobre do modelu CDW540E, czyli 40x. Późniejsze modele to kaszana ... bo robi je ASUS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 heh... a kumpel mi moowil ze głupio zrobilem ze teaca nie wziolem.... Ja ze swojego lite-ona jestem nawet zadowolony.... na 48 mi zjebal 1 plytka... ale na 32 jeszce nic nie zjebal... i ogólnie spox - polecam A jesi ci 48 wyjdzie taniej to wez 48 - róznica w predkosci nie dluza, a zawsze mozna BIOS i 52 wgrac i jest lajt :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 generalnie crw-5424 asusa oraz teaci 48,52x są tego samego producenta (NIE asus) - zagadka - kto je robi :) ps. ale kupa to jest niezla, aczkolwiek duzo od firmwaru zalezy - asusowe sa duuuuzo lepsze niz teacowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 mój jakieś platinumy 48x wypala speedem 52x :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 generalnie crw-5424 asusa oraz teaci 48,52x są tego samego producenta (NIE asus) - zagadka - kto je robi :) ps. ale kupa to jest niezla, aczkolwiek duzo od firmwaru zalezy - asusowe sa duuuuzo lepsze niz teacowe... slyszalem, ze BTC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 amd rulez.... tak wypala. a po pol roku je odczytasz ? :) tmp - point for you. a co robi btc ? bardzo tani chłam... (nie licząc klawiaturek które są imo całkiem ok pomimo niskiej ceny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spedy Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Ja jestem szczesliwym posiadaczem Teac W524E i 0 spalonej płytki a mam go od 9 miechów :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Ja jestem szczesliwym posiadaczem Teac W524E i 0 spalonej płytki a mam go od 9 miechów :D :D :D :D Ja go mam ponad rok, wypalil wieeeeeeeeeeele plytek, i osobiscie nie zjebal zadnej, pare bylo, ale to juz moja zasluga :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Miałem takiego TEACa w zastępstwie jak mi padł 540E ( dziwne, dawać na czas serwisowania nowszy model) i broń boże więcej. Na szczęście po wielu apelach wykopali z czeluści nową 540-stke. I nie powiem o niej złego słowa, bo z tysiaka płyt już wypaliła. A 552E....eeee..eeee...szkoda słów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Generalnie TEAC'i były dobre do modelu CDW540E, czyli 40x. Późniejsze modele to kaszana ... bo robi je ASUS. Dokladnie - teraz Teac to nie to samo co wczesniej. To sie tyczy zarowno nagrywarek jak i odtwarzaczy. CD ROM x40 Teac CD-540E to chyba najbardziej udany ich produkt - zawsze uchodzil za symbol jakosci (kosztowal srednio 200 zl - 50 zl wiecej od LG-kow i innego badziewia) a tu naraz ciach i co - pojawia sie 52x produkowany przez BTC za 150 zl) A po tamtym pozostalo wspomnienie. To samo sie tyczy nagrywarek - ja mam jeszcze 16x i wlasnie opisywany odtwarzacz i naprawde jestem zadowolony. Najmniejszych problemow a nagralem ponad 1500 plytek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Co do tego Teaca to: - bardzo dluugo startuje płytka.. - jest głośny.. Podobno lepiej z zabezpieczeniami radzi sobie liteon x52 .. sprawdź na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmp Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Ja juz swojego mam dosc, zanosze go w przyszlym tygodniu do komputronika i niech mi szukaja w540e albo zmienia na liteona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...