Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Witam Mam problem związany z zakupem nowej karty graficznej, otóż posiadam w tej chwili kartę "NVIDIA GeForce 7600 GT" (DDR3) i chciałbym wymienić ją na nową by działały na niej nowsze gry (Skyrim, Crisis 2, BF3, Mass Efect 3 itd.) jednak nie mam pojęcia którą kartę wybrać żeby osiągnąć pożądany efekt. Parametry Komputera: AMD Athlon 64 X2 2.3 GHz 3.00 GB RAM Płyta główna: ASRock N68C-S UCC (Karta graficzna oczywiście DDR3) Proszę o jakieś wskazówki, ewentualnie linki do kupna Poza tym interesuje mnie także różnica między kartami 2GB a 4GB (128bit) DDR3 Którą bardziej opłaca się kupić mój budżet to ok.400 zł Z góry dziękuję i proszę o w miare szybką odpowiedź Edytowane 27 Października 2013 przez Danaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Do tego max jakiś hd 5770, karta za 400 zł będzie się marnowała przy tym zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) 5770 na tym zestawie będzie działał jakby miał zaciągnięty hamulec ręczny i wyrzucony wsteczny. Pora na nowy zestaw. Sensowny budżet to 1700-2000 na procka, ram, płytę i grafę. Pewnie bez nowego zasilacza się nie obejdzie.Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Października 2013 przez radiergummi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Jeśli jednak nie masz szans na wymianę platformy to poszukaj PII X4 i GTX 460 1GB. Uważaj żeby nie kupic 460 SE. Za około 200zł kupisz używanego procka. Na allegro jest x2@x4 za 200zł, ale jest to starsza rewizja. Na pclabie czasem można tanio dostać. Po sprzedaży procesora i karty zmieścisz się w podanym przez Ciebie budżecie. Napisz jaki zasilacz posiadasz. Edytowane 27 Października 2013 przez andrew777 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Jeśli jednak nie masz szans na wymianę platformy to poszukaj PII X4 i GTX 460 1GB. Uważaj żeby nie kupic 460 SE. Za około 200zł kupisz używanego procka. Na allegro jest x2@x4 za 200zł, ale jest to starsza rewizja. Na pclabie czasem można tanio dostać. Po sprzedaży procesora i karty zmieścisz się w podanym przez Ciebie budżecie. Napisz jaki zasilacz posiadasz. Zasilacz 230 V i ani śladu marki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Otwórz obudowe i sprawdź co jest napisane na tabliczce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Otwórz obudowe i sprawdź co jest napisane na tabliczce. znalazłem... naklejka trochę zdrapana ale widac napis "Tracer" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis2013 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Koniecznie wymień go na coś dobrych marek np. Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron, OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens. Aż prosi się o pożar przy obecnym zasilaczu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Koniecznie wymień go na coś dobrych marek np. Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron, OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens. Aż prosi się o pożar przy obecnym zasilaczu! Nigdy o tym nie pomyślałem... ale rzeczywiście, tym bardziej że zasilacz nie był wymieniany od 7 lat :O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis2013 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Do PII X4 i GTX 460 1GB polecałbym coś markowego o mocy przynajmniej 530wat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 530W? Dobre 400W nie będzie miało najmniejszego problemu. Od kilkudziesięciu zł można szukać Fortrona/Delty z gwarancją na kilka miesięcy. W okolicach 150zł np Corsair CX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 530W? Dobre 400W nie będzie miało najmniejszego problemu. Od kilkudziesięciu zł można szukać Fortrona/Delty z gwarancją na kilka miesięcy. W okolicach 150zł np Corsair CX. powiedz mi jeszcze jak odczytać z zasilacza ile ma mocy bo wg pewnej strony mój typ zasilacza "4life 450" to już 450W chyba że się mylę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) na zasilaczu powinna byc tabliczka znamionowa z paramterami. jak okaze sie ze zasilacz jest zaslaby to zasadniczo jezeli jest markowy to powinno skonczyc sie restartem kompa pod obciazeniem jak jakis noname to moze byc juz roznie. Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 27 Października 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Nie zajmuj sie tym zasilaczem, to zlom i tyle... Wydrapano z mojej X8 :trollface: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 ok, czyli rozumiem że najlepiej kupić ten zestawik Phenom X4 i np GF GT630 1024MB czy proponujecie jakąś inną do tych nowszych gier (tylko konkrety :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Odpuśc sobie wynalazki typu GT630 jeśli chcesz w coś zagrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Odpuśc sobie wynalazki typu GT630 jeśli chcesz w coś zagrać. w takim razie co polecasz żeby pograć w skyrim bez klatkowania ? I wgl jaka jest różnica między wersją 64 bit a 128 bit? bo w cenie duża :/ Edytowane 27 Października 2013 przez Danaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Masz komplet informacji i zero pojęcia o sprzęcie. Zacznij wyciągać wnioski zamiast męczyć nas infantylnymi pytaniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Masz komplet informacji i zero pojęcia o sprzęcie. Zacznij wyciągać wnioski zamiast męczyć nas infantylnymi pytaniami. Nie próbowałem nigdy sam składać komputera więc jestem w tych sprawach zielony chodzi mi poprostu o radę "co kupić" od kogoś kto się zna KONKRETY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Konkretnie to masz za słaby komputer by w niego inwestować cokolwiek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danaki Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Konkretnie to masz za słaby komputer by w niego inwestować cokolwiek. o taką odpowiedź mi chodziło... zaoszczędziło by to kilka moich infantylnych pytań ;) ale jeżeli chciałbym składać nowy sprzęt do bardziej wymagających gier to zmieszczę się w budżecie ok 1000 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 minimum 2000. ale trzeba mieć ze 3000 żeby kupić sprzęt który ci trochę posłuży. no chyba że chcesz od razu grać z detalami na medium... http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_pazdziernik_2013?page=0,8 odejmij od tego zestaw to co posiadasz czyli pewnie napęd i dysk twardy, dołóż do lepszej grafiki np gtx 760 i będziesz zadowolony. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...