Kowa1 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Dostałem od znajomego ugotowany komputer. Mam nadzieję że jak go wydobędę z kurzu i innego syfu to jednak będzie działał. Wraz z dobrodziejstwem inwentarza dostałem takie cóś Inno3D GF-7300-GT Jedyne co odrobinę rozsądnego na temat tej karty znalazłem to http://www.inno3d.com/products/graphic_card/gf7_agp/7300gt.htm Poza tym nic - jakaś firma torba lub krzak. Nigdzie żadnego manuala, opisu płyty nic. Płyta przynajmniej ma TV-out a może i nawet TV-In ? A może ja jestem niedouczony i opis w specyfikacji S-Video wszystko wyjaśnia. Przyznam że nie szperałem za rozkminieniem tego standardu. Karta jest full wypas 512 ram ( wiem bo jest napisane na przyklejonej fiszce - już na tyle odkurzyłem że widać ) a tu na stronie specyfikacji "firmy" Inno3D stoi "Memory256MB GDDR2" i nic ponad to. Na fiszce z karty napisane tak: GF-7300-GT-AGP-DVI-TV-DDR2-512MB Firma "torba" na swojej stronie specyfikacji dodatkowo umieszcza to: 2. For 512MB Turbo Cache, 1GB of system memory is required.3. For 256MB Turbo Cache, 512MB of system memory is required. A co to znaczy ? To ta karta w końcu ma swoją pamięć czy tylko tak udaje i faktycznie korzysta z pamięci systemowej ? To ile jest potrzebne z systemu jak ma 512 ? Będzie tak ?: 3. For 512MB Turbo Cache, 1GB of system memory is required. Proszę o pomoc bo się zupełnie zakałapućkałem. PS Jakaś wskazówka jak z S-Video wyciągnąć AV-out i AV-in. No z tego S-Video który jest na tej karcie. Pogoglałem i są tam pinouty 4 i 7 . Zglądnąłem karcie w w dziurkę i jest 7 ale google wyrzuciło też linki takiego typu [qote]ATI Radeon 7 pin SVID/OUT connector pinout z czego wygląda że dla różnych kart mogą być różne S-Video a dla tej karty nic takiego jak rozsądna informacja znaleźć nie sposób. Job w...u mać znowu nie mam edytuj Moderator proszę poprawić Jest - [qote]ATI Radeon 7 pin SVID/OUT connector pinout Ma być - ATI Radeon 7 pin SVID/OUT connector pinout Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 7300GT to najniższej klasy badziew, więc nie spodziewaj się po tym czegokolwiek. Co do pamięci, to typowy turbocache - karta jakąś tam ilość pamięci posiada, ale większą część zabiera z ramu na płycie głównej. No i to ddr2 na szynie 64bit., gorzej już chyba być nie mogło. S-video na karcie to tylko wyjście - Możesz nim przesłać obraz na dowolny odbiornik mający wejście s-v lub component (wymagana przejściówka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 TC można olać .Karta spokojnie się zadowoli swoją własną pamięcią .Choć ten konkretny model to średniak - jeżeli to ta karta co w linku to ma 256 MB na szynie 128-bit .Na obecne czasy już słaby staroć ale do starego kompa może być - trochę chłodniejszy odpowiednik GF 6600 GT . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Tą inno3d podał jako przykład. Jeśli ta karta jest oznaczona jako wersja 512MB, to podejrzewam, że rozszerzyli jej pamięć a dali gorszą szynę. Kowa1 - jeśli uruchomiłeś tę kartę, to sprawdź ją w gpu-z. Tak się dowiesz, czy to badziewie, czy totalne badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowa1 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Odpowiadacie po łebkach, nierozsądnie i złośliwie. ...najniższej klasy badziew...No i to ddr2 na szynie 64bit., gorzej już chyba być nie mogło...to sprawdź ją w gpu-zBadziew to jest wtedy jak coś jest kiepskie w swoim czasie, ale jak coś jest kiepskie po latach to to jest staroć i proszę z szacunkiem bo na swoje czasy to to był wypas za który dawano po 1,5 tauzena.Jak ja kupowałem swojego LCD Philips 17" 70 Hz to buliłem za niego 2900 i kto powie na niego badziew dostanie w ryia bo służy mi wiernie 10 lat i nie zgubił ani jednego piksela o co współczesne wypasy nie posądzam.Po pierwsze chyba w CPU-Z, po drugie porada rodem z "genialnych" helpów do programów które w pomocy do funkcji zmiana GhWGD rewelacyjnie oświecają: "zmienia GhWGD". Lub w podobie genialny sposób informują " wejdź do panelu funkcji wyboru sposobu nakładania obrazów..." i potem człowiek szuka przez "pół dnia" panel "funkcji wyboru sposobu nakładania obrazów" i za grzyba znależć nie może.Dlatego proszę wszystkich odpowiadających w "moich" tematach nie zapominajcie o podstawowych pytaniach: gdzie i jak a także czym bo ja mogę nie wiedzieć co to jest CPU-Z a już napewno nie wiem co to jest gpu-z.Przy okazji czytałem też że benchmark aida rozpoznaje wiele funkcjonalności osprzętu - ściągnąłem zipa, rozpakowałem do katalogu , uruchomiłem ( kilknąłem na Aida32.exe ) i nic się nie dzieje. Jak mówi nasz noblista "ani be, ani me, ani ciach!akuku" - jakaś porada. TC można olać . Karta spokojnie się zadowoli swoją własną pamięcią .Sytuacja niedowyjaśniona. Zadowoli się albo i nie zadowoli. Napisałeś a napisz i b, c ... a jak trzeba to i z.Kiedy się zadowoli a kiedy nie, od czego zależne, jak można ustawić np. żeby nie brała nic z pamięci i się "zadowalała" - tylko żeby mi ubrania nie zabrudziła. Z zawartości komputera w którym jest karta wynika jakby że karta wręcz się domagała i penie nie chciała chodzić bez ogromnej pamięci systemowej bo nawtykane bez ładu i składu róznych nie działających w dual-chanel gigabytów pamięci systemowej byle by tlko zapewnić powyżej 1 GB.Gdzie się ustawia te przydziały ? W sterownikach karty, biosie karty odpowiednim narzędziem, może w Dxdiag ( panelu sterowania, narzędziu diagnistycznym nakładki directX uruchamianym z lini poleceń wpisem dxdiag ), czy można je ustawiać czy karta rządzi nami czy my kartą ... no generalinie poza informacją co jeszcze jak i gdzie.Bardzo proszę o pełne wyczerpujące informacje bo pustych sloganów to ja się dość naczytałem za komuny a i w dzisiejszych czasach ich niebrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Obrażaj wszystkich dalej, to na pewno będzie tłum ludzi chcących Ci pomóc... I jak ktoś dał kiedyś za 7300GT 1,5k, to mu szczerze gratuluję albo głupoty, albo bycia filantropem. Nie dość, że karta sprzed kilku generacji, to jeszcze na dodatek najniższa półka. Dostałeś też nazwę programu do jej sprawdzenia (dla pewności napiszę jeszcze raz: GPU-z), co za problem wpisać to w google, a następnie ściągnąć? Jak już go uruchomisz to zrób screena i wrzuć go tutaj. Co do TC, to ja nic nie poradzę - nigdy nie miałem styczności z takim rozwiązaniem, unikałem go raczej jak narodowców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Jak ja kupowałem swojego LCD Philips 17" 70 Hz to buliłem za niego 2900 i kto powie na niego badziew dostanie w ryia bo służy mi wiernie 10 lat i nie zgubił ani jednego piksela o co współczesne wypasy nie posądzam. Masz badziewny monitor, dlatego nie potrafiłeś dostrzec przycisku edycji postów. W związku z moją wypowiedzią obawiam się, że użyłeś wobec mnie groźby bezprawnej. Bardzo proszę o pełne wyczerpujące informacje bo pustych sloganów to ja się dość naczytałem za komuny a i w dzisiejszych czasach ich niebrak. Za komuny przesiąknąłeś lenistwem i roszczeniowością. Teraz chcesz mieć dalej wszystko podane na tacy, beż najmniejszego wysiłku z twojej strony i to za darmo. Co do wspomnianego przez ciebie bana, nie dostałeś go (jeśli o mnie chodzi) dlatego, że w działach, w których się popisujesz nie mam takiego guzika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Spokojnie... to się może szybko zmienić... I jakbyś w końcu napisał w skrócie o co Ci chodzi. Karta ma tylko wyjście, posiada także sporo bezużytecznych opcji... 512MB na tej szynie, w takiej karcie.... bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowa1 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Ja nikogo nie staram się obrazić - mam taki styl pisania wynikający z sposobu myślenia i wyżej wacka nie podskoczę. Swoje zdanie opieram na tym co czytam na forach i dokumentacjach i nie są to niczym nie poparte isnsynuacje. Za komuny przesiąknąłeś lenistwem i roszczeniowością. Teraz chcesz mieć dalej wszystko podane na tacy, beż najmniejszego wysiłku z twojej strony i to za darmo.Swoje "lekcje" odrabiam sumienie i uczciwie: szperam mozolnie po necie w opracowaniach książkowych a tam albo prześlizgiwanie się po temacie lub przeintelektualizowane teoretyzowanie z których nic dla praktyka nie wynika, o rymło mi się, dopiero wtedy próbuję pytać na forach - zazwyczaj bezskutecznie. Ostatecznie dochodzę do meritum niemałym nakładem pracy w testach. Co do gratulacji w kwestii zakupu kart z niższej półki . Zawsze kupowałem z wysokiej - głupi byłem i tyle, nie dajcie się ogłupić np. rewelacyjnie wysoka półka Gigabyta wypuściła cóś takiego jak GV-N66T128Vp na co dałem się nabrać. Dla uzupełnienia dodam że wszystkie moje dyskietki 5,12" 720 mb noname żyją do dzisiaj a połowa markowych padła nieodwracalnie. W przypadku dyskietek 3,5" relacja już jest "lepsza" z żadnej noname czytać się nie da - bo już takich nie było ( konsorcja zabiły małą przedsiębiorczość ). Z markowtch padło 6%. Pierwszy raz się spotykam z GPU-Z a z CPU-Z wielokrotnie stąd, w obliczu niesprecyzowania programu i jego funkcji,moje zagubienie. Nie oczekujcie że pytający będzie lepszy od odpowiadającego i sam sobie dośpiewa co nie do końca powiedziane. Doinformowany poszukałem, ściągnąłem, zainstalowałem, uruchomiłem i sprawdziłem - żadnej informacji o tym czy to badziewie, czy totalne badziewienie znalazłem. Zresztą nigdy nie pytałem o taką informację. chciałem się tylko dowiedzieć ile karta zabierze z pamięci systemu To ile jest potrzebne z systemu jak ma 512 ? Będzie tak ?: 3. For 512MB Turbo Cache, 1GB of system memory is required. I jakbyś w końcu napisał w skrócie o co Ci chodzi. Karta ma tylko wyjście, posiada także sporo bezużytecznych opcji... 512MB na tej szynie, w takiej karcie.... bez sensu Ja napisałem jasno ale jak koniecznie trzeba powtórzę TC można olać . Karta spokojnie się zadowoli swoją własną pamięcią .Sytuacja niedowyjaśniona. Zadowoli się albo i nie zadowoli. Napisałeś a napisz i b, c ... a jak trzeba to i z. Kiedy się zadowoli a kiedy nie, od czego zależne, jak można ustawić np. żeby nie brała nic z pamięci i się "zadowalała" Ba nawet domyśliłem się, oj poczułem wtedy napływ geniusza, że TC to nie TotalCommander tylko Turbo Cache i ne zadawałem "głupich" pytań. Dodatkowo wynikła kolejna sytuacja która swoje objawy ma poprzez kartę graficzną ale jestem pewien że ma związek z płytą główną lub procesorem ewentualnie pamięcią lub zasilaczem - umieszczę post w dziale płyt głównych bo moim zdaniem płyty głównej dotyczy problem. PS Masz badziewny monitor, dlatego nie potrafiłeś dostrzec przycisku edycji postów. W związku z moją wypowiedzią obawiam się, że użyłeś wobec mnie groźby bezprawnej.Mam wystarczająco dobry monitor żeby widzieć wy-grey-owane fragmenty tekstu i je olewać. Jeśli twierdzisz inaczej podaj swój typ monitora i zrób analizę porównawczą ich parametrów istotnych dla czytania internetowych stron na forach. Jak po tym nadal będziesz miał jakieś wontypliwości to mnie pozwij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 A ten temat to o czym właściwie jest? Bo jak dla mnie to zmierza nieuchronnie w stronę "nagrody" regulaminowej dla autora, który najwyraźniej wie lepiej od wszystkich. Zawsze kupowałem z wysokiej - głupi byłem i tyle, nie dajcie się ogłupić np. rewelacyjnie wysoka półka Gigabyta wypuściła cóś takiego jak GV-N66T128Vp na co dałem się nabrać. 6600GT zawsze był średnią półką i jako średnia półka sprawdzał się w swoim czasie nieźle. Obok wysokiej nawet nie stał. 7300GT zaś to zawsze była karta z najniższego segmentu cenowego. A jak to w najniższym segmencie, stosuje się różne triki, żeby kartę podbajerować bez zwiększania kosztów - stąd dużo pamięci na wąskiej szynie czy TurboCache. Wzrost wydajności zerowy (albo i ujemny), ale 512MB ładniej na pudełku wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Akurat 7300GT to taki totalny lowend nie był . Były karty od niego słabsze - inne mutacje 7300 czy 7100/7200 . A wersje na pamięciach DDR3 były całkiem niezłe - znacznie podbite taktowanie GPU i szybsza pamięć robiły swoje , prześcigały nawet stockowe 7600GS . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) No przecież 512MB to prawie tyle, co 1GB ze sztandarowej wtedy 7900GTX. EDIT: reyden - tylko że tu mamy śmiecia na DDR2. Edytowane 1 Listopada 2013 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 Akurat 7300GT to taki totalny lowend nie był . Były karty od niego słabsze - inne mutacje 7300 czy 7100/7200 . A wersje na pamięciach DDR3 były całkiem niezłe - znacznie podbite taktowanie GPU i szybsza pamięć robiły swoje , prześcigały nawet stockowe 7600GS . Niski lowend czy wysoki lowend to nadal lowend ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2013 (edytowane) Jeśli twierdzisz inaczej podaj swój typ monitora i zrób analizę porównawczą ich parametrów EIZO CG241W, Hit me. No przecież 512MB to prawie tyle, co 1GB ze sztandarowej wtedy 7900GTX. 1GB w 7900GTX ? To tylko w modyfikacji od EVGA. Miałem 7900GTX i miała ona 512MB. Dobra, pośmiali się, ponabijali postów to teraz postaram się dać autorowi drugą szansę i odpowiedzieć : Po pierwsze Kowa1, koledzy wyżej odpowiedzieli Ci na wszystkie pytania, w Twoich obowiązkach należało jedynie użyć Google. Mimo to zachowałeś się wobec Nich opryskliwie - fair ? Szukasz po dokumentacjach ? Nie wiem czego Ty tam szukasz, ale być może dlatego, że się zagłębiasz w kilkuset stronicowe pdfy, których pewnie nie rozumiesz, to tak wolno Ci idzie korzystanie z Internetu. Więc tak : Sytuacja niedowyjaśniona. Zadowoli się albo i nie zadowoli. Napisałeś a napisz i b, c ... a jak trzeba to i z.Kiedy się zadowoli a kiedy nie, od czego zależne, jak można ustawić np. żeby nie brała nic z pamięci i się "zadowalała" Twoja karta 7300GT ma na sobie wbudowane 256MB pamięci. W razie, kiedy ta pamięć się kurczy, dzięki technologii TurboCache może dobrać kolejne 256MB z pamięci RAM komputera. Zalecenie posiadania 1GB wynika z tego, że producent karty graficznej dodatkowo troszczy się, żeby system (Windows) miał z czego korzystać po odjęciu pamięci przez TurboCache. Więc punktując : - Karta zabierze dodatkowe 256MB pamięci RAM. - Zabierze wtedy, jeśli włączysz aplikację/grę, która pociągnie więcej niż 256MB na grafice, np. na tekstury. Z drugiej strony, ta karta graficzna jest za słaba, aby gry, które wciągają więcej niż 256MB chodziły płynnie. Głupie, co nie ? Dlatego też koledzy wyżej pisali, że jest to bez sensu zagrywka ze strony producenta. - Nie zabierze, gdy aplikacja/gra zmieści się w graficznych 256MB. To możesz sprawdzić w wymaganiach sprzętowych danej gry/aplikacji.- Jak ograniczyć ? Wyłączyć TurboCache. Jest to dość złożona operacja, więc podaję link krok-po-kroku jak to zrobić : KLIK. Edytowane 1 Listopada 2013 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowa1 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 EIZO CG241W, Hit me. - a gdzie porównanie ? Po porównaniu parametrów monitorów ( pod względem użyteczności dla wymienionego przeze mnie obszaru użytkowania ) nastąpi uderzenie - a może już nastąpiło?Co do pozostałych balabalałekKarta ma 512MB on board - co wyraźnie pisałem: w razie grzyba mogę dosłać fotkę.Programy typu CPU-Z i CPU-G to zwykłe popierdółki - czytają co im system wystawi - bez zainstalowanych sterowników są ślepe i głuche. Instalatory sterowników jednak potrafią rozpoznać sprzęt i odmówić instalacji czyli czytanie Hadwearu jest możliwe. Są programy co to robią lecz forumowi eksperci o nich nic nie wiedzą.Dzięki pomocy uzyskanej na forach braci ze wchodu ( musiałem odświeżyć rosyjski i douczyć się technicznego ) sytuacja opanowana - a dokładniej zrozumiana.Ogólnie:Sama karta nic nie przydziela, wszystko zależy od systemu, panowanie nad tym daje rejestr i sterowniki a jak zainstalować odpowiedni sterownik to on sam ( ten sterownik - hit me ), SAM ROZWIĄZUJE PROBLEM. A jak nie ma takiego sterownika bo nawet ten pierwszy obsługujący chipset też ma już namieszane żeby niby podrasowywać kartę to najpewniej samemu wstawić odpowiedni klucz blokujący do rejestru.Problem z kartą graficzną wydaje się być rozwiązany ( inne źródła ) podobnie jak inne które próbowałem rozwiązać z pomocą forum PurePc ( np. http://forum.purepc.pl/topic/355652-asrock-p4i65g-rev-gna-101/?do=findComment&comment=3842805 - rozwiązany samodzielnie ).Luźno popiendrolić o wyższości świąt bożego narodzenia nad świętami wielkanocy lub zachowaniach kart graficznych w różnych konfiguracjach i systemach to ja se mogę u cioci Kloci na imieninach a to niby jest specjalistyczne forum.Ale co się dziwić skoro sama Nvidia ma wiele obliczy i przedstawia wiele wersji:http://www.nvidia.com/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.cn/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.ru/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.pl/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.de/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.es/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.fr/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.et/page/turbocache.htmlhttp://www.nvidia.it/page/turbocache.htmlTak że wybaczcie mi złośliwości ( nie każdy jest równie dociekliwy i precyzyjny w tym czasie w którym "szybki efekt każdą myśl połyka" ) ale czuje się zmęczony powierzchownością i brakiem dociekliwości oraz rozeznania wszystkich, łącznie z samą Nvidią - dokładniej ich informacjami i ekspertami.Jeśli mogę dodać swój wkład w oparciu o ciężką pracę poszukiwawczą ( kazał pan musiał sam - nie żebym się chciał kimś wysługiwać, liczyłem że eksperci/moderatorzy PCpure mają to na pstryknięcie palcy, na splunięcie ) - Turbocache to ewenement ( jak widać z wcześniej zamieszczonych linków dotyczący tylko góra dwóch kart i to w ograniczonym zakresie ) i jak RivaTuner nie wystawia opcji wyłączenia Turbocache to możemy być raczej ( w dzisiejszej świetlanej rzeczywistości pewności 100% raczej nigdy niema ) pewni że kwestia Turbocache nas, naszej karty, nie dotyczy i możemy ją olać. No chyba że system pokazuje ogromne wykorzystanie pamięci systemowej ( u mnie tego nie robił przy 512MB karty użycie pamięci systemowej 106MB ) no to wtedy należy drążyć ( ja na szczęście nie muszę ) ale raczej tutejsze forum, z jego ekspertami, nie pomoże.No chyba żebym się myliłNo to sprawdźmy dla innej sytuacji.Karta Gigabyta GV-N66T128VP turbocasch-uje ? W moim rozeznaniu nie. I jak nada się do pracy ze video stream.To mój główny problem, nie żadne gry tylko obiór TV-online-stream ( UWAGA nie mylić z transmisją na żywo - online stream to transmisja smooth stream nowy niby lepszy format transmisji wprowadzony przez Microsoft pokawałkowanych porcji strumienia video który theoretycznie ma polepszać dostęp i płynność transmisji przy słabych łączach !!! ) który tnie mi się bardzo - prędkość łącza wystarczająca - a zdarza się że transmisja, i co za tym idzie obraz, zupełnie zamiera. Jedyne wyście przeładowanie strony ale wtedy transmisja od początku i w dodatku funkcja slidebaru przewijania głucha i przeskoczyć do wybranego momentu czasowego nadawanego programu w żaden sposób nie można.To problem karty czy raczej procesora i pamięci systemowej - cały czas Win XP sp 3 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Po pierwsze: pohamuj trochę język, bo źle się to dla ciebie skończy. Po drugie: Sprawdź, czy masz aktualną wersję Silverlight (i czy najnowsza w ogóle działa pod XP). No i jeszcze kwestia co chcesz oglądać - może komputer po prostu nie wyrabia z dekodowaniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 EIZO CG241W, Hit me. - a gdzie porównanie ? Po porównaniu parametrów monitorów ( pod względem użyteczności dla wymienionego przeze mnie obszaru użytkowania ) nastąpi uderzenie - a może już nastąpiło? Nie wiem jakie według Ciebie są istotne parametry przy przeglądaniu internetu. :lol: Więc może to Ty wystaw to porównanie ? W odcieniach szarości czy kolorach nie masz najmniejszych szans, więc po co kombinować ? To mój główny problem, nie żadne gry tylko obiór TV-online-stream ( UWAGA nie mylić z transmisją na żywo - online stream to transmisja smooth stream nowy niby lepszy format transmisji wprowadzony przez Microsoft pokawałkowanych porcji strumienia video który theoretycznie ma polepszać dostęp i płynność transmisji przy słabych łączach !!! ) który tnie mi się bardzo - prędkość łącza wystarczająca - a zdarza się że transmisja, i co za tym idzie obraz, zupełnie zamiera. Jedyne wyście przeładowanie strony ale wtedy transmisja od początku i w dodatku funkcja slidebaru przewijania głucha i przeskoczyć do wybranego momentu czasowego nadawanego programu w żaden sposób nie można. To problem karty czy raczej procesora i pamięci systemowej - cały czas Win XP sp 3 pro. Po pierwsze, weź się naucz pisać z interpunkcją i składać poprawnie zdania, bo ciężko się czyta taki bełkot. " i w dodatku funkcja slidebaru przewijania głucha" - Takie objawy są w przypadkach takich, jak opisał costi, że albo : - Wtyczka do przeglądarki jest stara, ewentualnie źle się zainstalowała. - Wtyczka nie wspiera do końca danego OSa. - Przeglądarka nie do końca współpracuje z wtyczką. - Problem leży po stronie serwera. Gdyby chodziło o samo zacinanie filmu, to moglibyśmy gdybać odnośnie Twojego sprzętu, ale skoro guziki się zacinają, a w tym samym czasie reszta na stronie działa dobrze, to coś z powyższych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Odkopałem temat i przerażony jestem tym co za postać go założyła :D "Geniusz" jakiś! Gratulację za cierpliwość dal wszystkich którzy się tu męczyli ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nie pierwszy taki i nie ostatni, można się przyzwyczaić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...