kompas Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Zastanawiam się jaki układ będzie wydajniejszy w grach (rozdzielczość 1680x1050). Chodzi mi o średnią wydajność w wysokich ustawieniach (4xAA/16xAF lub lepiej) bez preferencji gier produkowanych pod karty graficzne AMD czy Nvidii oraz rodzaju gier. Mam na myśli takie popularne obecnie opcje: 1. i5-4570 + GTX 660 2. FX-6300 + GTX 760 3. i3-4130 + GTX 760 Różnice w cenie (kilkadziesiąt złotych) możemy pominąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Najlepsza wydaję się pierwsza opcja, mowa o wszystkich najnowszych tytułach gier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompas Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Najnowszych i starszych (od 2009r.) Zastanawiam się, gdyż na forach często preferuje się wydajną kartę, a wybór procesora dopiero w drugiej kolejności, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Tak ale i5-4570 jest idealnym zestawieniem do gier, miałem kilka razy możliwość testowania przy grafice zbliżonej do proponowanej przez Ciebie czyli GTX 660 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Obstawiam wybór pierwszy Z prostej przyczyny, łatwiej wymienic karte niz procka/mobo/ram Dlatego osobiscie szarpnalem sie (2 lata temu) na i5 2500k, dzieki czemu mam spokoj narazie. A kartę zmieniłem już 2 razy (GTX 460=>6870=>7870) Imho proc/mobo/ram trzeba kupic jak najlepsze by starczyły na jak najdluzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 zgadzam się z przedmówcą, lepiej postawić dobry fundament i dopierać do niego stopniowo dobre zbrojenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompas Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 To wszystko szczera prawda. Jednak z ciekawości, wracając do pierwotnego problemu, który zestaw jest wydajniejszy? Trzeba pamiętać, że FX 6300 może też mieć przyszłość, z uwagi na 6 wątków. Chociaż moim zdaniem, w aktualnej sytuacji gry nie wykorzystują jeszcze tak wielowątkowości, aby zestaw FX-6300 + GTX 760 dorównał zestawowi i5-4570 + GTX 660. Pytanie brzmi jednak, czy ten ostatni ma aktualnie podobną wydajność jak zestaw i3-4130 + GTX 760 ? Jak uważacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 FX nie ma przyszłości ze względu na kiepską wydajność pojedynczego rdzenia. Poza tym ja bym wolał 4 porządne jaja, zamiast 6-ciu niepełnych. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompas Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Zgadzam się, nawet jeśli za 3 lata jaja będą pełne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...