miras19 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Witam, a więc mam pytanie, jak to zrobić? Czy jedyne wyjście zapłacić dodatkowe dolary dla MS za płytkę? Przeniesienie systemu z HDD który jest tam preinstalowany na SSD można zrobić jak się dowiedzialem jedynie sklonować, ale do tego potrzebuje taki "pokrowiec HDD" aby go móc podłączyć pod USB komputera... Wiec recovery Win 8 podobno nie ma, jak w windows 7, jest tylko backup najważniejszych plików. Wiec postanowiłem wgrać nie dokońca legalnego z nadzieją, że mi wyczyta sam klucz z biosu i przypisze windows, ale tak się nie stało. no i teraz siedzę z windowsem złym, pomimo że zakupiłem z oryginalnym. Mam jedną opcje jeszczę, ale jak to zrobić? Bo mam starego laptopa i tam podłącze dysk z oryginalnym 8 i da rady slonować go do nowrgo laptopa z dyskiem SSD? jakies porady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 Nie masz dostępu do żadnego komputera stacjonarnego? Oba dyski tam podłączasz i robisz klon z pod tego komputera. Albo kupujesz adapter Sata-USB na allegro/ebay i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 no ok, chyba tak będe musiał zrobić w ostateczności. Spróbuje jeszcze jedną rzecz, mam dysk na USB zewnętrzny, jakbym na niego sklonował Windows 8, uruchomił z niego system pod USB, a potem sklonował spowrotem na SSD? Udałoby się? Czy systemu nie można klonować jak się z nigeo używa. i drugie, jaki najlepszy program do tego użyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Podlaczasz dysk po usb. Bootujesz sie z pendrive albo plytki. Klonujesz dysk laptopa na dysk przenosny, ew do obrazu w pliku. Instalujesz SSD. Klonujesz dysk przenosny albo z obrazu w pliku na dysk SSD. Zobacz artykuly na PurePC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 dobra to jeszcze jedno, kupiłem ten case sata - usb, mam go podlaczonego pod usb. TZN HDD jest w case i podlaczony jest pod USB. SSD jest w laptopie. HDD z USB się nie włącza, wyskakuje błąd a repair nie działa... czy moge w takiej sytuacji klonować, czy nie ma sensu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...