Skocz do zawartości
ZimnySobi

GIGABYTE G33M-S2 Aktualizacja BIOS do F7J Z F3 v

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Dzisiaj chciałem sobie zaktualizować BIOS ponieważ nie widziałem po wejściu do niego I.M.T i wpadłem sobie na strone producenta i pobrałem oprogramowanie do obsługi aktualizacji o nazwie "@BIOS" uruchomiłem itp... i kliknełem Update from Serwer GIGABYTE, tutaj zostałem zapytany z którego serwera - wybrałem U.S.A.

Programik pobrał, coś poczytał, wrzucił, poczytał, wrzucił i zostałem zapytany czy uruchomić ponownie komputer....

Klik opcja (Tak) i komputer ponownie się uruchomił Self Test przeszedł bez przeszkód no i na tym co poszło bez przeszkód się skończyło :D

Pojawiła się druga kolumna

CPU Type : Intel bla bla bla   Base Memory : 640K

CPU ID: 06FB   Extended Memory : 8190M

CPU Clock : 2.40 Ghz   Cache Memory   : 4Mx2

Diskette Drive A : 1.44M, 3.5" Display Type : EGA/VGA

Pri. Master   : LRG, 500GB               Serial Port(s): 3F8 2F8 (możliwe zamiast 8 - 0 (zero)  

Pri. Slave   : None Parallel Port(s)  : 378

Sec. Master   : None DRAM at Bank(s) 0 1 2 3 4 5 6 7

Sec. Slave   : None

No i na tym jest STOP w tekście zaznaczonym na czerwony kolor pod cyfrą 7 miga sobie podłoga i na tym jest koniec, Nie mam klawiatury PS/2 tylko USB faken bezprzewodowa i nie mam jak tego ustawić (Na wywołanie BIOSU reaguje F2) tylko tam dalej nic. W BIOS'ie uruchomiłem obsługe klaiatury i myszy na USB i nic to nie dało.

Jeśli musiał bym to ustawić to który szczęsliwy numerek wybrać ? I czy jest możliwość ustawienia tego na klawiaturze bezprzewodowej ?.

Proszę o pomoc bo nie mam komputera :[ hehehe

@up: wstał Pendrive blokował mu rozruch :D - ruszył momętalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi