Skocz do zawartości
ernieball

jakie glosniki wybrac ?

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

poszukuje opinii obiektywnych o dobrych i w miare tanich glosnikach 5.1 zachwycilo mnie dzialanie u kumpla zestawu creativ'a DTT-2200 i postanowilem cos zmienic

czy ktos posiada taki sprzet? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14247033 jak to sie sprawuje i czy warto i moze jakies porownanie do DDT-2200

z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cena na alegro to zadna rewelacja skoro normalnie w sklepie :

http://www.proline.com.pl/shop.php?kat=G%B...wki+i+mikrofony

kosztuja 259 zl a byly kiedys po 225 zl ;)

Jakosc brzmienia - coz - za ta cene trudno oczekiwac jakis rewelacji (ale poprawnie , czysto i calkiem milo) , zreszta komputerowe bzyczki zawsze takimi pozostana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cena na alegro to zadna rewelacja skoro normalnie w sklepie :

http://www.proline.com.pl/shop.php?kat=G%B...wki+i+mikrofony

kosztuja 259 zl a byly kiedys po 225 zl ;)

Jakosc brzmienia - coz - za ta cene trudno oczekiwac jakis rewelacji (ale poprawnie , czysto i calkiem milo) , zreszta komputerowe bzyczki zawsze takimi pozostana ;)

Lepiej poszukaj, 5300. Nie wiem czy jeszcze znajdziesz, ale są lepsze od 5100 m.in. mają mocniejszy subwoofer, podstawki pod satelity (co mimo wszystko się przydaje), oraz regulacje balansu przód tył.

P.S. Nie powiesz mi chyba P_i_t_t że ot choćby Z-680 od Logitecha czy THX 550 od Creativa to są bzyczki, które mają w wykonianu Logi. blisko 500W mocy ?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jadę na samsungach sms 5100. Grają bez zarzutu, subwoofer w drewnie, co daje lepsze brzmienie no i cena przystępna. Kupowałem już dawno, ale dziś chyba jakieś 150 - 180 zeciszów. Z czystym sumieniem mogę polecić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie Creativa 5100. Nie jestem jakiś meloman - są dla mnie w sam raz. Jednak przy max basach i 1/3 głośności saboofer już nieprzyjemnie "dmucha". Poprstu słychać szum powietrza z rury :P. Ale nie jest źle - jak na rozwiązanie domowo-amatorskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S. Nie powiesz mi chyba P_i_t_t że ot choćby Z-680 od Logitecha czy THX 550 od Creativa to są bzyczki, które mają w wykonianu Logi. blisko 500W mocy ?:)

taaa...moze jeszcze w sinusie?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe - to taka moc jak w japonskich amplitunerach :). Pobiera z gniazdka 180 W a oddaje 5*110W - perpetum mobile czy co :). A czarowanie z mocami typu P.M.P.O to zwykle mydlenie oczy. Moze i te Logitechy czy Creative graja calkiem rozsadnie ale za taka kase to mozna juz poszukac czegos na innej poleczce ;).

PS. Jesli mam cos polecic z prawdziwego Hi-Fi to kanadyjska firma Paradigm - chlopaki znaja sie na rzeczy, a subwoofery to robia naprawde swietne. Niestety cena tez juz jest konkretna :( , ale za jakosc sie placi. Ale to juz inna historia , ale warto posluchac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...