Skocz do zawartości
traker_83

Zamiast MacBook Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przeszukuje rożne fora żeby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie, ale nie jest to łatwe.

Dlatego zdam się na waszą opinię, to czego używałem ostatnio:

MacBook Pro 13 cali

procek i5 2,4 ghz 2 rdzeniowy

dysk 500 GB plus 2 dyski o pojemności 1 TB

karta graficzna Intel HD Graphics 3000

używam go od ok 2 lat, chcę wymienić na coś co będzie sobie radzić z nowszymi grami (z tą grafiką Sim City 5 nie biega )

Co musi być:

podświetlana klawiatura (kiedy kobieta leży na jednej ręce, ciężko trafić w odpowiedni klawisz)

często mam otwarte kilka okien przeglądarki (ok 5-7) do analizy technicznej, co osłabia działanie Maca, więc duża pamięć RAM (aktualnie ma 8GB)

procek: szukam czegoś raczej z I7

jeśli chodzi o dyski to mając zewnętrzne raczej nie musi to być szał do przechowywania filmów

bardzo dobry dźwięk (jestem audiofilem, wiem że opery z tego nie wyciśniemy ale coś co ma „czysty dźwięk”)

jeśli chodzi o wielkość 13 cali było OK, mogę zwiększyć ale niekoniecznie

zmiana systemu na Win, rozważam tą opcję przez niską dostępność (darmowych lecz legalnych) programów do analizy technicznej

jeśli gram to już raczej w strategie, następnie w szachy Dołączona grafika lubię sprawdzić np.: GTA i inne nowości, więc karta graficzna musi sobie z tym radzić ( przynajmniej na średnim poziomie grafiki)

CD nie koniecznie ale BLU_RAY będzie dużym plusem

co do ceny, za Maca zapłaciłem ponad 5 tysi, teraz chciałbym zmieścić się w 10 tyś, ale im niżej tym lepiej, szukam czegoś co zapewni mi bezawaryjność w swojej cenie

Co polecicie?

Dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź sobie:

Lenovo ThinkPad X230 TABLET i7-3520M vPro 4GB 12,5" LED HD

Jest to lapek dotykowy, obrotowy, posiada dysk SSD 120GB co usprawnia jego działanie, jedyną niezgodnością jest 4GB ram, lecz jest jeden wolny slot więc następną czwórkę możesz dołożyć, cena ~ 7000zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi