Masserati Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Witajcie, nie potrafię się zdecydować w którą stronę iść, bo w każdym z wariantów się coś traci: W triple FPSy, w Ultra Wide wysokość obrazu, a w 27" fizyczną powierzchnię ekranu. Chodzi tylko o gry, co byście wybrali? Ja się skłaniam do 29" Ultra Wide, bo mamy tam już spore większe pole widzenia, co daje ogromną przewagę w np. CSS (gdzieś była nawet wypowiedź z ostatnich targów znanej persony), w którego gram czasem jeszcze mecze ESL ze znajomymi z tamtych czasów , z drugiej strony triple daje dużą zabawę, ale do poważnego gamingu to się nie nadaje w sumie, podczas gdy 1440p to ogromna powierzchnia robocza (gram w mmo, w którym 4 okna gry to standard : ), której szkoda mi "tracić". Proszę o Wasze opinię, pozdrawiam. Edytowane 31 Października 2013 przez Masserati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Ból, ból, ból. Tak można opisać poszukiwania odpowiedniego monitora. Uniwersalności niestety brakuje w technologii lcd i ciężko wybrać jedno i tylko jedno rozwiązanie. Najważniejsza kwestia, co jest dla Ciebie priorytetem,w co najwięcej grasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masserati Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 W FPSy przeważnie, wszystkie nowe zaliczam (nowe Metro było fajne: ), a tak to CSS, BF3 i BF4. No i MMO jest na drugim miejscu - WoW i Lineage 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masserati Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Kupiony LG 1440p, kolory adobe rgb niszczą system ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 A czy miał ktoś do czynienia w grach z 2560x1080 29" ultra wide.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swistaq Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Kupiony LG 1440p, kolory adobe rgb niszczą system ^^ Jaki dokładnie model kupiłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masserati Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 Ja mialem stycznosc z ultra wide i jest to fizycznie za niskie. Do fpsow sie nadaje, jezeli to obsluguja, ale to co dostaje sie na 2560x1440 to prawdziwa uczta. LG jaki kupilem to 27EA83-D, ktory sposrod wszstkich testow jakie znalazlem mial najmniejszy input lag i tak tez jest, a raczej go nie ma, mozna grac na 300 fps w cssa i jest ladnie. //brak pl znakow sorry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) ma ktoś Dell'a U2713HM? prosze o opinie, sugestie... gdzieś ktoś pisał że monit nie daje pełnej rozdzielczości przez HDMI? dla 27" 2560 x 1440 WQHD w przedziale cenowym 2K sa tylko 2 opcje: 1. Dell UltraSharp U2713HM -> http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/dell-u2713hm?c=pl&l=pl&s=dhs&cs=pldhs1&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=1&~ck=dellSearch 2. Asus PB278Q -> http://www.asus.com/pl/Monitors_Projectors/PB278Q/ ... nie wiem na który sie zdecydować, gdzie/w jakim sklepie można było by je na żywo zobaczyć, jeszcze lepiej porównać oba? Edytowane 14 Listopada 2013 przez Carno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 (edytowane) ma ktoś Dell'a U2713HM? prosze o opinie, sugestie... gdzieś ktoś pisał że monit nie daje pełnej rozdzielczości przez HDMI? Potwierdzam. Przez HDMI max co uzyskasz to 1080 (ponoc model bez M na koncu co jest o polowe drozszy pozwala na uzyskanie max rozdzielczosci przez HDMI, ale nie dam sobie nic uciac jesli to nie jest prawda). Ja uzywam displayport i nie mam problemu z wlaczeniem natywnej rozdzielczosci. Monitor jest totalnie zarabisty, bardzo podoba mi sie w nim to, ze stojak pozwala na dowolna manipulacje nim - mozna go znaczaco podnosic, opuszczac, przeginac w kazda strone, robic pivot... Edytowane 14 Listopada 2013 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...