devil162 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Witam mam problem z komputerem. Wczoraj wieczorem wlaczylem komputer i tak jakby normalnie dzialal ale ekran czarny i swieci sie czerwona dioda na obudowie obok przycisku power. Po odlaczeniu komputera od zasilania i ponownym uruchomieniu normalnie sie wlaczyl. Ale dioda nadal swieci na czerwono. Dotychczas zawsze jedna dioda się świeciła na zielono. Mam dwie diody nad przyciskiem POWER. Co to moze byc ? Konfiguracja komputera: System: Windows 7 x64 SP1 Procesor: Intel Core 2 Extreme X6800 Płyta główna: Asus P5W DH Deluxe Pamięć: 2x 2 GB DDR2-800 GoodRam GR800D264L5 i L6 Karta Graficzna: Ati Sapphire Radeon HD6850 1 GB Dysk: Seagate ST3500630AS ATA Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) Zasilacz: Seasonic 500 W Obudowa: Tsunami Dream ( mozna zobaczyć te dwie kontrolki i obrazki obok nich, ŚWIECI SIĘ KONTROLKA PO LEWEJ STRONIE, obok niej jest rysunek czegoś w rodzaju pojemnika ) Edytowane 2 Listopada 2013 przez devil162 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 po lewej dioda od dysku po prawej dioda od zasilania. sprawdz czy ci dysk nie zdycha. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Tutaj screen z crystal disc info dodam że te dioda od zasilania w ogolnie nie świeci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 może ktoś grzebal i pomylil kable? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 niemozliwe, ostatnio tylko odkurzałem komputer w śroku ale nic przy kablach nie ruszałem, poza tym przez kilkanaście dni było wszystko ok a wczoraj takie cyrki się zrobiły wiem że ta czerwona dioda nigdy nie świeciła tylko ta zielona od zasilania, a teraz zielona nie swieci a czerwona tak co z tym dyskiem ? z programu mozna cos wyczytac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Z dyskiem wszystko ok. A co do lampek, może powstały przepięcia... ale jakos nie chce mi się wierzyc. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Jeszcze zauważyłem takie coś że jak daje komputer w stan uśpienia to ta zielona lampka od zasilania mi migała na zielono sygnalizując że komputer jest w stanie uśpienia, teraz jak go dam w stan uspienia nic nie miga. Może lampka się spaliła ? nie wiem, musze to wyjaśnić bo mi nie da spokoju to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 przypomniałem sobie że wczoraj mi wyskoczyło podczas uruchamiania komputera "New CPU installed! Please enter Setup to configure your system. Press F1 to run Setup. Press F2 to load default values and continue" kilkanaście minut temu zauważyłem właśnie że podczas uruchamiania komputera pisze mi że dostępne mam 3,2 GB pamięci a powinno być 4 GB ustawiłem sobie remapowanie w biosie i wyłączyłem Kontrolery hosta magistrali IEEE 1394 na początku dioda od dysku cały czas się świeciła na czerwono pozniej zaczela migać az wreszcie zgasła, a kontrolka od zasilania ( która świeci na niebiesko a nie na zielono ) odżyła i świeci się teraz tak jak wczesniej caly czas :P chyba problem rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Bateria na plycie glownej pewnie zdycha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil162 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 wlasnie co jakis czas mi sie zresetuja te ustawienia, a dostęp do bateryjki mam bardzo ograniczony, pol komputera musze rozebrac :( postaram sie ja wymienic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...