05k4r Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 (edytowane) Witam! Chciałbym zakupić komputer. Bez systemu operacyjnego, napędu optycznego i peryferii. Komputer będzie wykorzystywany wyłącznie do gier. Kwota jaką mogę przeznaczyć to około 4tyś. Części mają być nowe. Chcę podkręcić procesor do ok. 4.5 GHz. Gram w rozdzielczości 1920x1080. Mieszkam w Polsce. Ze starego komputera mogę użyć dysku twardego i napędu optycznego. Złożyłem dla siebię komputer, leczy jest on nieco za drogi, a nie wiem co można by w nim wymienić na tańsze bez utraty wydajności: http://www.morele.net/inventory/info/gVx6ne/ Edytowane 2 Listopada 2013 przez 05k4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ixi24 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Drugi lub trzeci, ale jeżeli chcesz zaoszczędzić możesz z SSD na razie zrezygnować to FPS nie daje tylko przyspiesza uruchamianie gier i systemu, a zainwestowałbym w lepszą obudowę np. SilentiumPC Regnum L50 Pure Black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05k4r Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 http://www.morele.net/inventory/info/gDR9n9/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 1. Odpowiedzieć na podstawowe pytanie o których wspomina regulamin działu co kupić. 2. Doprecyzować tytuł tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05k4r Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Witam! Chciałbym zakupić komputer do gier ultra fhd, złożyłem sobie taki zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/d5S9Xx/ Nie wiem jaką kartę graficzną wybrać, mam do wyboru takie karty: MSI R9 270X GAMING 2GB KFA2 K45R Blue GF GTX760 PCI-E 2GB Palit GeForce GTX 760 JETSTREAM 2GB MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB Palit GeForce GTX 770 JETSTREAM 2GB MSI GTX 770 TF 2GD5/OC Którą z nich polecacie? Edytowane 11 Listopada 2013 przez 05k4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszywszymor Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) GTX 770 ewidentnie wygrywa to zestawienie, w dodatku tanieje ostatnio :-) a co do RAMu to jeżeli nie pracujesz przy grafice czy jakimkolwiek renderze obciążającym RAM to 16 gb na tę chwilę jest zbędne...Tapnięte z mojego LT26i. Edytowane 11 Listopada 2013 przez pszywszymor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoodanieloo Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Na Twoim miejscu bym brał MSI GTX 770 TF 2GD5/OC ;) aczkolwiek te nowe Radeony też są ciekawymi propozycjami no i dodatkowo Never Settle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares0200 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgadzam sie z przedmówcą brał bym gtx 770. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05k4r Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Zależy mi na tym żeby grać w wiedźmina 3 na ultra i nie wiem czy r9 280x lub 290 nie byłaby lepsza, oglądając benchmarki z wiedźmina 2 Radeon jest o wiele wydajniejszy. Dałoby rade coś w tym zestawie wymienić na tańsze nie tracąc wydajności? Edytowane 11 Listopada 2013 przez 05k4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszywszymor Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Ewidentnie 16gb ramu jest niepotrzebne. Weź 8 gb i do tego GTX 770 która plasuje się niewiele za Radeonem 290 a jest tańsza :-) Oszczędzisz dużo a i w full HD na ultra będziesz miał dobrą płynność. Najbardziej godne polecenia zestawienie. I jak mówię - wyrzuć połowę RAMu bo jest zbędna. Nie zauważysz nigdy różnicy. Tapnięte z mojego LT26i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05k4r Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Wole 16 gb, ponieważ wychodzące gry biorą coraz więcej ramu a nie będę dokupował kolejnych kości ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Widziałeś grę pisaną w "64" by wykorzystała więcej niż 4GB RAM, jest ich jak na lekarstwo, więcej skorzystasz na lepszej karcie graficznej. Edytowane 11 Listopada 2013 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszywszymor Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Wole 16 gb, ponieważ wychodzące gry biorą coraz więcej ramu a nie będę dokupował kolejnych kości ;dSpokojnie jeszcze ze 2 lata gry nie będą wykorzystywały więcej niż 6Gb RAMu :-P Tapnięte z mojego LT26i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05k4r Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 BF4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszywszymor Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 BF4Dziwne bo na becie mialem zajete niecale 4,5 gb pamieci operacyjnej tylko... Tapnięte z mojego LT26i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05k4r Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Powiedzmy że 8 GB RAM wystarczy, czy większe taktowanie np. 2400MHz coś daje w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 Nie. Kup 8GB 1333/1600MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszywszymor Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2013 W grach różnicy nie ma, wybierz coś z opóźnieniem 8-9cl i 1600Mhz. Polecam Crucial Ballistix :-) Tapnięte z mojego LT26i. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...