katisun Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 WitamPotrzebny jest upgrade systemu wyłącznie po BF 4. Budżet 1000 zł. Nie celuje w ustawienia Ulra 1920x1080 !Chodzi mnie bardziej o ustawienia 1280x1024 jakość tekstur itp. na poziomie średnie/niski - grun żeby gra chodziła pyłnnie.Aktualna skrzynia - padaka :Płyta: ASRock M3A770DE AM3Procek : AMD Athlon II X2 255Grafa: Radeon HD 4850 1GB W pierwszej kolejności chce dokupić grafikę a na gwiazdkę procka. Procek - najprawdopodobniej będzie używany bo na AM3 nie mogę znaleźć nowych, myślę o tych: 1) AMD Phenom II X4 965 lub 955 Black Edition 2) AMD Phenom II X6 1045T 3) AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Grafika - myślałem o GTX 650Ti Boost. Na techplanet.pl są dwie tańsze karty które zwróciły moją uwagę: 1) MSI gtx650ti boost 2GB - 480pl2) Gigabyte GTX650Ti OC Boost 2GB - 520pl A może polecacie coś innego z GTX 650Ti Boost - linki do lista dostępnych kart. karty na morele.netkarty na techplanet.pl A może GTX 650Ti Boost to za dużo na te procki? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Powinno wystarczyć. BF4 lubi procesor i ładnie korzysta z wielu rdzeni. Co prawda i5 i tak będzie lepsze od najdroższego FX'a nie wspominając o Phenome'ach i Athlonach II X4/X6 to możesz się pokusić o wymianę na Phenoma II X6 + Gigabyte 650Ti. Spokojnie zmieścisz się kwocie 1000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katisun Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Devil, Dzięki za szybką podpowiedz ! Mówiąc o Gigabyte 650Ti ma na myśli tego co na liście powyżej ? Czy chodzi tobie o ten słabszy model GTX 650Ti ? GTX 650 wychodziły tak (link do wydajności) - GTX 650 - nie interesuje mnie raczej - GTX 650Ti - GTX 650Ti Boost Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 650 ti boost może się trochę "nudzić". Ale można w zainwestować w tą kartę. Na allegro esc.pl ma wersje 1GB po 439 + 30 kurier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 No i ta wersja będzie idealna na rozdzielczość w której gra katisun. A kwestia tego, że się będzie trochę nudzić. Ja tam uważam, że lepiej czasami dołożyć trochę więcej i karta będzie bardziej przyszłościowa niż potem sobie pluć w twarz, że się nie dołożyło tych 50 zł do karty o wiele wydajniejszej. I z góry odpowiem - 1GB pamięci wystarczy w zupełności! Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katisun Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Witam, dzięki za odpowiedzi. Kupie więc wersje Boost od Gigabyte - myślę ze dwa wiatraki dadzą dobre chłodzenie tym bardziej ze buda jest stara i ma słabą cyrkulacje powietrza. Ostatnia rzecz która mnie zastanawia to czy wersja 2GB cz 1 GB ? W ciągu następnych 2 - 3 lat pewnie wymienię płytę i procka , a i wiadomo że kolejne gry - np. BF5 - będą miały większy apetyt na RAM. Czy w związku z powyższym myślę że ma sens wydać 70zł więcej na extra ram. Co myślicie ? Pozdrawiam Edytowane 3 Listopada 2013 przez katisun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Ja ci powiem tak. Far cry 3 na ultra w full HD używał u mnie 900-1100 MB pamięci na karcie. Tomb Raider podobnie. Bf3 zjada 1.2GB. Tak więc według mnie do twojej rozdzielczości nie ma kompletnie sensu dopłacać do karty 2 GB. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katisun Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Dzięki za konkretną odpowiedz ! Więc biorę wersje 1 GB. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...