panda86 Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam, wczoraj padł mi samsung w stacjonarce... 500GB, komp go nie widzi. Już miałem raz taką akcję, straciłem dane, dysk zaczal normalnie pracowac i znowu taki walek.. Wiec chce teraz kupic dysk zewnetrzny bo w zasadzie podlaczam go do kazdego sprzetu i mam co potrzebuje ;) Pytanie - czy kupic gotowca, czy moze dysk i osobno jakas kieszen? Moje wymgania: - 2,5" - 1TB (mysle o 2, ale wybor wiekszy w 1TB, co z reszta na razie w zupelnosci mi wystarczy) - CISZA - bezawaryjność..? :D - szybkie polaczneie z PC - UBC 3.0 / eSata? Jeżeli chodzi o firmy to interesują mnie: Samsung, Seagate...? Bardzo bym prosił o argumentacje dlaczego taki dysk, nie inny... tylko nie w stylu: używam od pol roku i jestem zadowolony.. Niestety nie znalazłem żadnych testów, artykułów itp, wszystko kreci sie wokol ssd jak widze... aaa... Cena - chciałbym się wyrobić do 300zł. Pozdrawiam i liczę na Was ;) panda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2013 WD Passport, jest sporo odmian modeli i kolorów więc każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdzona solidna seria dysków. Co tu więcej pisać? Że mam? No cóż mam bo dobry. Mało tego mam starszą serie z przed kilku lat i nowszą z przed kilku miesięcy, obje sprawują się fantastycznie a starszy zaliczył nawet spadek z biurka i działa zupełnie normalnie. Bardzo wiele takich dysków polecałem znajomym/klientom i oni równierz od lat chwalą je sobie. Podsumowując mam bo dobre a nie że dobre bo mam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Mam WD Passport 500 GB 2.5", usb 3.0. Zasilanie z usb, podłączony do lapka 24/7. Mega cichy, wydajność niestety ograniczona przez usb 2.0 w lapku. Ogólnie dobra propozycja jako dysk na dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panda86 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Chcialbym miec na tym dysku gry i programy - i ich uzywac. Mysle ze nie bedzie z tym problemu..? w kompie mam USB 3.0 / eSata.. Dyski które mi chodzą po głowie to: Samsung M3 WD My Passport WD My Passport Ultra Seagate Backup Plus Cenowo wychodzą podobnie w przedziale 250-300zł. Czy muszę zwrócić uwagę na jakieś konkretne wersje któregoś z modeli (proszę o konkretne modele/serie które są godne uwagi a których unikać)? Czy dyski te są na podobnym poziomie głośności / mają jakieś drgania? Strasznie nie lubię dźwięku "tykających" głowic... Pozdrawiam! Edytowane 3 Listopada 2013 przez panda86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 Tak jak wyżej toms83 Ci napisał są bardzo ciche. Trochę to dziwne instalowanie gier na dysku przenośnym, szczerze to nigdy nie próbowałem. Dysk przenośny używam raczej do przenoszenia danych ;) lub back up i archiowizacji. To co instaluje zdecydowanie jest na dysku wewnątrz komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...