Dż0ki Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Zamierzam kupić laptop głównie do pracy i internetu dlatego zależy mi na 17 calowym monitorze i matowej matrycy. Budżet max 2800, ale im taniej tym lepiej (nawet małym kosztem wydajności). Bez systemu operacyjnego. Po długiej selekcji skupiłem się na modelu zawartym w tytule: http://allegro.pl/dell-inspiron-5721-i5-3337u-8gb-1tb-hd8730m-fullhd-i3647969213.html Przed zakupem wolałbym wysłuchać Waszych opinii na temat tego sprzętu. Może ktoś go poleci? Może ktoś go odradzi? Moja subiektywna opinia: Plusy: matowa matryca rozdzielczość full hd wydajność wystarczająca do netu, offica i starszych gier lekki dobrze wyglądający gwarancja nbd Minusy: brak wyjścia vga proc mógłby być nieco mocniejszy, bo odstaje od reszty podzespołów cena To co mnie najbardziej interesuje to jakość wykonania materiałów, kultura pracy i wygoda pisania na klawiaturze. Czy ktoś miał okazję pracować na tym modelu lub ma tą maszynę u siebie? Aha, jeszcze pytanie o podświetlenie klawiatury. Czy ta funkcja działa w tym modelu i jeśli tak to dobrze spełnia swoje zadanie? pzdr Dż0ki Edytowane 3 Listopada 2013 przez Dż0ki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Do czego zamierzasz używać tego laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dż0ki Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Głównie internet, office, filmy i starsze i średnio wymagające gry pokroju cs:go, diablo 3, fifa 13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybkibc Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 lapek dobry ale zalecam sprawdzić takiego: DELL 17R i5-4200U 17,3 8GB 1TB HD8870 Win8 Procek i5- czwartej generacji, do tego grafa HD8870, nieco droższy o około 100 zł lecz myślę że warto dołożyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dż0ki Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Wydajnościowo faktycznie dobry (lepszy), ale matryca glare i 1600x900 :( Wydajność nie jest tu nadrzędnym kryterium. Ważniejszy jest dla mnie komfort pracy przy zachowaniu odpowiedniej wydajności (a ten "mój" dell taką oferuje). Jeśli miałbym brać z matrycą glare, to wziąłbym zapewne ten sam model tylko za 2399 pln.http://allegro.pl/dell-inspiron-5721-i5-3337u-4gb-500gb-hd8730m-2gb-i3633874084.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania4562 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Mam tego laptopa , i gram na nim w różne gry np: fifa 14 i gram na największych detalach i śmiaga nie tenie sie;) polecam Edytowane 5 Listopada 2013 przez maSTHa212 reklama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dż0ki Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Ok, zakupiłem tego lapka i muszę przyznać, że to był dobry zakup. W sumie najlepszy w tej cenie. Bardzo dobrze wykonany, cichy i wydajny. W dodatku trafiła mi się perełka z podświetlaną klawiaturą. Jestem bardzo zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupik Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 Też wzbudził moje zainteresowanie. Szczególnie ciekawi mnie matryca i stopień pokrycia przestrzeni kolorów sRGB. Niestety nie znalazłem żadnej recenzji tego konkretnego modelu. Generalnie wydaje się, że matryce Full HD z reguły nie maja z tym problemu. Czy możesz coś więcej napisać na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...