Dż0ki 0 Report post Posted November 3, 2013 (edited) Witam. Zamierzam kupić laptop głównie do pracy i internetu dlatego zależy mi na 17 calowym monitorze i matowej matrycy. Budżet max 2800, ale im taniej tym lepiej (nawet małym kosztem wydajności). Bez systemu operacyjnego. Po długiej selekcji skupiłem się na modelu zawartym w tytule: http://allegro.pl/dell-inspiron-5721-i5-3337u-8gb-1tb-hd8730m-fullhd-i3647969213.html Przed zakupem wolałbym wysłuchać Waszych opinii na temat tego sprzętu. Może ktoś go poleci? Może ktoś go odradzi? Moja subiektywna opinia: Plusy: matowa matryca rozdzielczość full hd wydajność wystarczająca do netu, offica i starszych gier lekki dobrze wyglądający gwarancja nbd Minusy: brak wyjścia vga proc mógłby być nieco mocniejszy, bo odstaje od reszty podzespołów cena To co mnie najbardziej interesuje to jakość wykonania materiałów, kultura pracy i wygoda pisania na klawiaturze. Czy ktoś miał okazję pracować na tym modelu lub ma tą maszynę u siebie? Aha, jeszcze pytanie o podświetlenie klawiatury. Czy ta funkcja działa w tym modelu i jeśli tak to dobrze spełnia swoje zadanie? pzdr Dż0ki Edited November 3, 2013 by Dż0ki Quote Share this post Link to post Share on other sites
szybkibc 9 Report post Posted November 4, 2013 Do czego zamierzasz używać tego laptopa? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dż0ki 0 Report post Posted November 4, 2013 Głównie internet, office, filmy i starsze i średnio wymagające gry pokroju cs:go, diablo 3, fifa 13 Quote Share this post Link to post Share on other sites
szybkibc 9 Report post Posted November 4, 2013 lapek dobry ale zalecam sprawdzić takiego: DELL 17R i5-4200U 17,3 8GB 1TB HD8870 Win8 Procek i5- czwartej generacji, do tego grafa HD8870, nieco droższy o około 100 zł lecz myślę że warto dołożyć :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dż0ki 0 Report post Posted November 4, 2013 Wydajnościowo faktycznie dobry (lepszy), ale matryca glare i 1600x900 :( Wydajność nie jest tu nadrzędnym kryterium. Ważniejszy jest dla mnie komfort pracy przy zachowaniu odpowiedniej wydajności (a ten "mój" dell taką oferuje). Jeśli miałbym brać z matrycą glare, to wziąłbym zapewne ten sam model tylko za 2399 pln.http://allegro.pl/dell-inspiron-5721-i5-3337u-4gb-500gb-hd8730m-2gb-i3633874084.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ania4562 1 Report post Posted November 5, 2013 (edited) Mam tego laptopa , i gram na nim w różne gry np: fifa 14 i gram na największych detalach i śmiaga nie tenie sie;) polecam Edited November 5, 2013 by maSTHa212 reklama 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dż0ki 0 Report post Posted November 22, 2013 Ok, zakupiłem tego lapka i muszę przyznać, że to był dobry zakup. W sumie najlepszy w tej cenie. Bardzo dobrze wykonany, cichy i wydajny. W dodatku trafiła mi się perełka z podświetlaną klawiaturą. Jestem bardzo zadowolony :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krupik 0 Report post Posted November 22, 2013 Też wzbudził moje zainteresowanie. Szczególnie ciekawi mnie matryca i stopień pokrycia przestrzeni kolorów sRGB. Niestety nie znalazłem żadnej recenzji tego konkretnego modelu. Generalnie wydaje się, że matryce Full HD z reguły nie maja z tym problemu. Czy możesz coś więcej napisać na ten temat? Quote Share this post Link to post Share on other sites