ha7ak Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Witam. Przymierzam się do kupna dysku ssd z myślą o zainstalowaniu na nim systemu. Słyszałem opinie że nie ma sensu kupowanie 60 GB i że 120ki są wydajniejsze. Dla moich potrzeb 60GB na system jest aż nadto wystarczające, nie instaluję jakiś ciężkich programów ani nie gram w gry. Różnica w cenie jest na tyle duża że warto się zastanowić. I tu pojawia się pytanie jak duży jest wzrost wydajności pomiędzy wybranymi dyskami. Linki do dysków: http://proline.pl/?p=SV300S37A%2F60G vs. http://proline.pl/?p=SV300S37A%2F120G Proszę o jakieś konstruktywne porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Konstruktywna porada nr 1: Naucz się korzystać z Google. Konstruktywna porada nr 2: Pod latarnią najciemniej: Test Kingston V300 60/120 GB - Najlepsze z najtańszych SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ha7ak Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 heh no nie zauważyłem naprawdę tego artykułu. Problem w tym że nie znam się zbytnio na tym i słupki w benchmarkach niewiele mi mówią. Owszem 120ka jest wydajniejsza, wiedziałem o tym, ale nie wiem czy ta różnica jest wyraźnie odczuwalna w normalnym użytkowaniu i czy warto dokładać kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Współczynnik opłacalności jest znacznie lepszy w modelu 120GB. Nie oszczędzaj tych 94 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ha7ak Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 oki. Dzięki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...