Skocz do zawartości
Toxar

Problem z kompem......czy narescie umiera???

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem......mam celke 466 do tego rive 2 m64

oraz ram 128 + 32 nieznam firmy jakis shit, 2 dyski 6,4 i 4,3 wiekszy pod:), cd-rw i cd-r .......rw wyzej.......buda midi tower na zasilce 250, przeplyw powietrza w budzie jest nie najgorszy.........tzn zimno.....radiator na procu zimny........na karcie brak colera tylko sam radiator oczywiscie po 3 dniach robi sie czasem cieply.........btw. o O/C nawet nie pomyslalem bo na jak wszyscy wiedza cel sie nie kreci a karty nie ma sensu a zreszta i tak juz sa zalamnia kolorow.......

Teraz najwazniejsze komp wiesza sie przy najprostrzej czynnosci, czasem przy zmianie statusu, czasem przy otwieraniu IE....system po formacie jakies 1,5 tygodnia.......

Ma ktos jakies pomysl co z nim moze byc.........czy w koncu pada???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.system po formacie jakies 1,5 tygodnia.......

A czy przed formatem też się zacinał? Bo jeśli to zaczęło się dziać po formacie to pewnie coś nie tak jest Windowsem.

A ponadto nie bardzo wiem dlaczego piszesz, że tego celerona nie da się podkręcić. Miałem podobny i hulał aż miło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę tak: nie rób paniki najprawdopodobniej winda szaleje. Wiem, że to denerwujące, ale zrób reinstal i jeśli będzie się powtarzał problemik to dopiero wtedy sięgnij głębiej. Rozumiem, że konfliktów nie masz, przerwania ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ponadto nie bardzo wiem dlaczego piszesz, że tego celerona nie da się podkręcić. Miałem podobny i hulał aż miło...

Miales Celke 466 ppga i sie krecil??????? na ile chodzil???? mi na 575 juz sie wiesza, tzn nawet nie dochodzi od windy, na chlodzeniu Golden Orba, nie pamietam nazwy dokladnej........

Jezeli mozesz napisz cos wieceij chetnie sie pobawie.....

Wczesniej na windzie dzialo sie tam samo, a z ta zasilka to macie racje, tez tak myslalem napoczatku.

PS. moze wie ktos za ile i gdzie mozna by dostac jakis dobry i tani zasilacz 250 - 300........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem celka 366@550 fsb 100x5,5 Vcore=2,2V, nie wiem jak ten 466. Wracajac do tematu to solidne zasilacze Forton 250W masz na allegro http://www.allegro.pl/showcat.php?id=4555 przejrzyj cala kategorie albo zasilacz 235W http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14286181 za 30 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAk to celki sie nie kreca? :/

MAm cel 433@541... troche sie kreca :)

ps. ma ktos z was tą tabelke z przykładami roznie podkrecownych procków? Było tak wyszczegolnione na terie chyba itp.. taka ciemna stronka :? Albo cos podobnego b chciał bym sie dowiedzec odnoscie pentiuma którego byc mzoe kupie ale nei iem czy bedzie sie krecic a jesli jzu to ile oczekiwac po nim :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAm cel 433@541... troche sie kreca :)

ps. ma ktos z was tą tabelke z przykładami roznie podkrecownych procków? Było tak wyszczegolnione na terie chyba itp.. taka ciemna stronka :? Albo cos podobnego b chciał bym sie dowiedzec odnoscie pentiuma którego byc mzoe kupie ale nei iem czy bedzie sie krecic a jesli jzu to ile oczekiwac po nim :/

Na www.overclockers.com jest taka baza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oraz ram 128 + 32 nieznam firmy jakis shit, 2 dyski 6,4 i 4,3 wiekszy pod:), cd-rw i cd-r .......rw wyzej.......buda midi tower na zasilce 250, przeplyw powietrza w budzie jest nie najgorszy.........tzn zimno.....radiator na procu zimny........na karcie brak colera tylko sam radiator oczywiscie po 3 dniach robi sie czasem cieply.........btw. o O/C nawet nie pomyslalem bo na jak wszyscy wiedza cel sie nie kreci a karty nie ma sensu a zreszta i tak juz sa zalamnia kolorow.......

Teraz najwazniejsze komp wiesza sie przy najprostrzej czynnosci, czasem przy zmianie statusu, czasem przy otwieraniu  IE....system po formacie jakies 1,5 tygodnia.......

No nie gadaj że na rivie masz już przekłąmania koloru karty raczej rzadko się pieprzą same z siebie a Riva2 nie jest na tyle stara żeby się sypać to raczej monitor ci się już sypie a nie karta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz najwazniejsze komp wiesza sie przy najprostrzej czynnosci, czasem przy zmianie statusu, czasem przy otwieraniu  IE....system po formacie jakies 1,5 tygodnia.......

No nie gadaj że na rivie masz już przekłąmania koloru karty raczej rzadko się pieprzą same z siebie a Riva2 nie jest na tyle stara żeby się sypać to raczej monitor ci się już sypie a nie karta

Moze i masz racje z tym monitorem jutro sprawdze, ale to i tak nie robi.

MAm cel 433@541... troche sie kreca

Na www.overclockers.com mowia roznie ze jeden siadl przy 525 innym udalo sie na 770 przy ale raczej sobie nie pobawili i na innej plycie, a pozatym chyba mam jakas brzydko partie......nie idzie wogole....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...