Ralfo Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) Nie wiedziałem gdzie zadać pytanie, mam nadzieje że to odpowiedni dział.Czy zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W powinien działać z Athlon 64 X2 6000+ 125W + Asus M3A78? Komputer nie daje znaku życia po podłączeniu. Google nie pokazuje podobnego problemu przy tym połączeniu (możliwe że źle szukam).Na OCZ StealthxStream 600W wszystko działa bez problemu.Po podłączeniu pod E2140 (którego bardzo mało używam) wszystko wydawało się działać prawidłowo, więc pomyślałem że po prostu jakaś linia za słaba lub coś w tym stylu, ale teraz zauważyłem że komputer potrafi się wyłączyć bez powodu (temp w porządku) w randomowych momentach (co na OCZ mu się nie zdarzało) po czym również nie daje znaku życia przez jakiś czas i teraz już nie wiem czy po prostu mam pecha i coś się w nim kończy czy może moja sztuka Deus'a jest wadliwa (miernika niestety brak). Stąd moje pytanie. ^^ Edytowane 7 Listopada 2013 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Deusy to dobre prądowo jednostki, a Twojemu sprzętowi daleko do "żarłoczności". Jeżeli na innej zasiłce działa bez problemu, to najprawdopodobniej trafiła Ci się wadliwa sztuka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 weź kawałek przewodu i w wtyczce która wchodzi do płyty głównej zewrzyj przewód zielony i jakikolwiek czarny (odpalisz w ten sposób zasilacz na krótko), zobacz czy się kręci wentylator, jeśli tak to leć na bazarek i kup choćby najtanszy miernik za 10-15zł i posprawdzaj napiecia, oczywiście jak odpalasz na krótko to zasilacz odłaczony od wszelkich urządzeń w kompie, no i nie zapomnij przełaczyć pstryczka przy zasilaczy w pozycje ON bo już takiego asa trafiłem co mu zasilacz nie działał a właściwie jego mózg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...