ewelinka4141 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam wszystkich Panów :D otóż mam problem ze swoim PC. Od jakiegoś czasu zaczął się zawieszać przy włączaniu, jak go uruchamiam to zawiesza się na różnych etapach ładowania, dopiero gdzieś za piątym razem Windows zaskakuje i się uruchamia, ale nie na długo bo pochodzi chwilę i się znowu zwiesza (najczęściej przy pisaniu w wordzie, przy pisaniu tego posta też się zawiesił ze 2 razy), czasami jest tylko zwis a czasami włącza sie blue screen. Przy blue screenie pojawia się taki błąd: The system encountered an uncorrectable hardware errorponiżej taki kod błędu STOP : 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xFFFFFA80031F5038, 0x00000000B2000000, 0x0000000000070F0F)Mój sprzęt to :Płyta główna Gigabyte GA-K8N51PVMT-9AMD Athlon 64 3000+ 1.8 Ghz2,5 GB RAM DDRKarta graficzna GeForce GT 220System Windows 7Chyba wszystko co mogłam sama sprawdzić to sprawdziłam. Dyski sprawdzone wychodzi że jest wszystko ok, ramy sprawdzone też ok, wszystko przeczyszczone z kurzu, pasta na procesorze wymieniona. Wszystkie sterowniki aktualne. Jeśli potrzeba jeszcze jakies info to piszcieBłagam, pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 podaj screena z hwmonitor i model zasilacza moc i producent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Na innym forum ktoś miał podobny problem, pomogło formatowanie i ponowna instalacja systemu, myślę że jeśli rzeczywiście dysk jest okej, ram jest okej to powinnaś zacząć od najprostszego rozwiązania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelinka4141 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Na innym forum ktoś miał podobny problem, pomogło formatowanie i ponowna instalacja systemu, myślę że jeśli rzeczywiście dysk jest okej, ram jest okej to powinnaś zacząć od najprostszego rozwiązania Niestety system był już kilkukrotnie reinstalowany, próbowałam też zostawić samego XP-ka ale było to samo. podaj screena z hwmonitor i model zasilacza moc i producent http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/844460d3c213cd17.html A zasilacz jest firmy Deer model: DR-C400ATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 (edytowane) 0x00000124 to błąd sprzętowy. Sprawdziłbym zasilacz (napięcia miernikiem + stan kondensatorów) i mobo (szukaj napuchniętych kondensatorów). Jak masz możliwość, sprawdź na innym (markowym) zasilaczu. Wrzuć zrzut smart HDD. Edytowane 7 Listopada 2013 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal321 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 wyjmij karte graficzna i odpal komuter na zintegrowanej (odinstaluj sterowniki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...