Adamexxx Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Witam, mam zamiar kupic komputer w standardzie mini-itx.Aktualnie posiadam laptopa z grafika ATI z serii 5500.Ale wracając do tematu, chciałbym aby był w cenie do 4700zł.Ma on służyc jako centrum multimedialne ale aby dalo się na nim pograc w np. Far Cry 3, BF3. (nie na HIGH detalach).Lista rzeczy które chciałbym aby miał:-procesor co najmniej i5 trzeciej/czwartej generacji-grafika w miare ok (mysle o nvidii powyżej gtx 640)-dysk HDD 1TB + 128/256 GB SSD-obudowa- taka aby wszystko się zmieściło-płyta główna z USB 3.0 (nie wszystkie, wystarczą 2)-nagrywarka DVD Jeśli jest taka możliwość chciałbym gotowy, złożony zestaw w obudowie. Mogę wtedy zrezygnować z rzeczy typu dodatkowy dysk SSD. Najbardziej zależy mi na core i5 oraz grafika powyżej gtx 640 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freshe Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Zależy czy jesteś fanem wodotryskowej obudowy o kosmicznym wyglądzie czy stawiasz na estetykę. Ja właśnie planuję złożyć coś małego i poleciłbym tą obudowę SG08B jak dla mnie, jeśli zdecyduję się na itxa to ta obudowa jest najlepsza - ale to czysto subiektywna opinia podyktowana słabością do tej marki. No i plus jest taki, że masz zasilacz. Opcjonalnie, trochę większa aczkolwiek też nie jakaś ogromna pomieści mATX i wkładasz zasilacz jaki chcesz - SG09B na resztę ci już nie odpowiem bo sam dopiero co szukam optymalnej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...