ŻYWIEC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Hej Spece! Krótkie pytanko. Mam starego P III z 128 MB RAM na płycie Intela ( chyba BX 440) Zainstalowałem XP Prof + SP1a ( po optymalizacji chodzi jak burza). Wszystko by było OK, gdyby nie to, że się sam nie wyłącza. Po komendzie "zamkinij system" wylogowuje, zapisyje, wyłącza dysk ( chyba) i ... czarny ekran. Trzeba go potem na zasilaczy "cyk". A nie da się po "bożemu" ( czytaj autozamknięcie) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jest do tego chyba jakas poprawka. Ten temat byl tu niedawno i napewno nie jeden raz. Poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mnie też czasami tak się dzieje, z tym, że jeśli wykażę trochę cierpliwości to sie wyłącza dość długo to czasem trwa, ale zrzucam to na winę NTFS - musi w końcu wszystko sobie os uporządkować. Jeszcze jedno musisz mieć w biosie aktywowaną funkcję power APM żeby się sam zamykał, wiem, że przez instal nie da się tego skopać ale cuda się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Mnie też czasami tak się dzieje, z tym, że jeśli wykażę trochę cierpliwości to sie wyłącza dość długo to czasem trwa, ale zrzucam to na winę NTFS - musi w końcu wszystko sobie os uporządkować. Jeszcze jedno musisz mieć w biosie aktywowaną funkcję power APM żeby się sam zamykał, wiem, że przez instal nie da się tego skopać ale cuda się zdarzają.Jak miałem ME lub 98 było OK! Poza tym czekam i czekam a monitor czarny a dysk nie pracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 napisze to co ostatnio w podobnym temacie :) Możliwe że to jakiś program (lub usługa) który uruchamia sie np. przy starcie win ma problemy z zamykaniem się :) i przez to win tez sie nie chce wyłączyć. Usuń wszystkie niepotrzebne aplikacje z autostartu (lub usługi - po to zapraszam na www.winxp.com.pl tam jest opis usuług) i zobacz czy pomoże, jak nie to nie wim :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 napisze to co ostatnio w podobnym temacie :) Możliwe że to jakiś program (lub usługa) który uruchamia sie np. przy starcie win ma problemy z zamykaniem się :) i przez to win tez sie nie chce wyłączyć. Usuń wszystkie niepotrzebne aplikacje z autostartu (lub usługi - po to zapraszam na www.winxp.com.pl tam jest opis usuług) i zobacz czy pomoże, jak nie to nie wim :wink: Gdyby tak było, windows nie wyłączyłby dysku...sprawdź, czy APM w menadżerze urządzeń jest dobrze zainstalowane. Cholera, nie mam teraz 2K i nie mam jak sprawdzić jak powinno wyglądać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...