Kavosd Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Witam wiąże się z takim problemem iż mieszkam w Holandii , obecnie na domku gdzie jest nas 6 ( 2-3) laptopy podłączone do tej samej sieci, internet od KPN 65mb/s. I tutaj zaczyna się mój problem ponieważ gram w gry online gdzie utraty pakietów+duży ping to coś na co nie mogę sobie pozwolić . Jeśli gram w nocy gdzie praktycznie nikt z tego internetu jakoś bardzo nie korzysta to ujdzie ale jeśli tylko jakaś osoba już nie mowie o 2,3 usiądzie na kompa to zaczyna się tragedia ping z 25-30ms zwrasta do 500-600 w skrajnych przypadkach do 2000ms Router od KPN to Thomson TG789vn a moja karta sieciowa w lapku to Karta Atheros ar9485wb-eg router jest na dole a ja mieszkam w pokoju na 1 pietrze gdzie mam zasięg 3,4 na 5 kresek. Nie wiem jak zaradzić temu, ze nie mogę w żaden sposób grac gdzie, na necie siedzi jednocześnie 1-2 osoby , jest taki duży pobór internetu ze szok. Mowie z góry ze niestety nie mam możlisci ingerowania w siec od strony samego routera, mowie tu o ustawieniach itp bo jest to odgórnie zablokowane. Może macie jakieś rozwiązanie , jakąś antene na usb lub zewnetrzną karte sieciową dla polepszenia zagięgu i mocy . Już nie wiem co mam poradzić bo mecze się tak od 2 miesięcy a nie mam możliwosci zmiany dostawcy jak i przeprowadzki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2013 (edytowane) Podłącz się kablem bezpośrednio do routera. Prawdopodobnie wifi klęka. Ewentualnie możesz kupić drugi router i podłączyć go do tego thomsona i stworzyć własną sieć wifi. Edytowane 22 Listopada 2013 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...