bagins82 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) Cześć, Mam stary komputer na którym już kiepsko chodzą gry, chciałbym go supdetować jak najniższym kosztem. Zastanawiam się czy dałoby się go choć trochę skanibalizować i wykorzystać stare części. Fajnie byłoby żeby dało się pograć komfortowo w aktulne nowośći (bf4, cod itp..) Chciałbym sie zmiescic w 2500. I zastanawiam sie czy daloby sie cokolwiek wykorzystac z tego co mam (mam na myśli update samego pudła) Zasilacz: LC-Power 550w LC6550Obudowa: Cyclone 43cm wysoka, 42cm glebokaProcek: AMD Athlon 64 x2 Dual Core 6000+ 3,10 GhzGrafika: Saphire Radeon HD 6870Pamiec: PC2-6400 DDR2-SRAM UDIMM (2 x 2GB)Płyta: Gigabyte GA-MA74GM-S2H Głównie chodzi mi o to czy da sie do takiej obudowy(chyba raczej mała) wpasować jakaś sensowna płyte. Na pewno chciałbym wymienić płyte, procek (+ oczywiście chłodzenie) i ram. Reszte tylko jezeli to na prawde potrzebne Z góry dziękuje. Edytowane 9 Listopada 2013 przez bagins82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) sprzedaj te stare graty i kup taki zestaw http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2013?page=0,10 . obudowe np corsair 200r tania i dobra. nie napisales jaki masz hdd, jezeli jakis sensowny to zamiast dysku z zestawu ktory ci sugeruje wez wiekszego ssd zamast 60 jakiego 128 np samsunga 840 lub innego w dobrej cenie. w dziale z dyskami masz watek o ssd w pierwszym poscie jest napisane jaki sie obecnie opaca kupic. jak niechcesz ssd to kase z dysku doluz do lepszej grafiki. ale dzisiaj komp bez ssd to zlom Edytowane 9 Listopada 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagins82 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) No właśnie dysk mam staruszka i na pewno będe wymieniał na ssd. Ale potrzebuje dysku tylko i wyłącznie do gier (pcet tylko do gier, do innych rzeczy laptop) Obudowy nie chciał bym wymieniać ale mam z tego co widzę mATX i nic tak nie wcisnę porządnego, więc muszę wymienić. Zastanawiam sie tylko nad zasilaczem (jest sens kupować coś większego?) i kartą graficzną dlatego że ją można najłatwiej wymienić potem. P.S. Mieszkałem swego czasu na zaodrzu (ul. Koszyka) sprzedaj te stare graty i kup taki zestaw http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2013?page=0,10 . obudowe np corsair 200r tania i dobra. nie napisales jaki masz hdd, jezeli jakis sensowny to zamiast dysku z zestawu ktory ci sugeruje wez wiekszego ssd zamast 60 jakiego 128 np samsunga 840 lub innego w dobrej cenie. w dziale z dyskami masz watek o ssd w pierwszym poscie jest napisane jaki sie obecnie opaca kupic. jak niechcesz ssd to kase z dysku doluz do lepszej grafiki. ale dzisiaj komp bez ssd to zlom Edytowane 9 Listopada 2013 przez bagins82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 (edytowane) znajdź gdzieś linka do tej swojej obudowy i go tutaj wrzuć żebym wiedział na czym stoisz. moim zdaniem cały ten twój komp nadaje się jedynie do wystawienia na allegro. jak chcesz grać w nowe gry to 6870 się do tego nie nadaje. minimum to gtx 760 /670 lub jakiś odpowiednik z amd ale ja amd nie kupuje - dziadowskie stery, mikroprzycięcia itd. karty amd są tylko po to żeby nvidia obniżyła ceny na swoje sprzęty zasilacz lc to też złom pozbądź się go. można zmodyfikować zestaw i zrobić coś takiego: http://proline.pl/?id=shopkoszyk&1:KHX16C9B1BK2%2F8;1:MSI+B85M-G43;1:CORE+I5-4670;1:CRS+CP-9020050-EU;1:WD+WD10EZEX;1:GV-N760OC-2GD jak będziesz mieć kasiore to do tego jeszcze taki ssd: http://proline.pl/?p=PLEXTOR+PX-128M5S zapomniałem zapytać o najważniejsze w jakiej rozdzielczości grasz?? tak mieszkam na tym nędznym koszyka... Edytowane 9 Listopada 2013 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mloncur Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 komp bez ssd to zlom szczerze to nie zgodzę się z tym :) jasne ssd ułatwia życie i przyspiesza czas reakcji ale jeżeli komuś nie zależy na tym to czy warto się pchać(?), po za tym kupno ssd zależy od budżetu, jakim dysponujemy ;) a kupno n[ 60 GB mija się celem- przynajmniej dla mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 ja nikomu 60gb kupować nie każę, taki jest proponowany w zestawie na purepc. nie zgodzę się z tobą że ssd jedynie ułatwia życie. ssd je zmienia nieodwracalnie. kumple też tak mówili jak ty. ale od kiedy w ich komputerach zamieszkały ssd nie wyobrażają sobie bez nich życia. zgodzę się z tobą w jednym 128gb to minimum. mniejszy dysk to się nadaje ale do htpc jedynie na system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...